Înlăturarea prepuțului și construirea de locuințe, o amenințare pentru drepturile omului și pacea mondială

F131027YS051-635x357-500x281

Săptămâna trecută, guvernul francez și-a făcut publică intenția de a demara la Marsilia, în partea de nord a orașului, un proiect edilitar ce prevede construirea unui ansamblu de locuințe compus din 2600 de apartamente. Comunicatul guvernului francez a provocat reacția promptă și îndreptățită a Bruxelles-ului, Uniunea Europeană avertizând că acest act este “un nou pas foarte dăunător care subminează perspectiva unei relații pașnice între cele două mari comunități ale orașului, cea franceză și cea arabă”.

 

Deoarece aproape jumătate din populația urbei este de etnie arabă, fiind grupată în partea de nord a Marsiliei, definitivarea acestui proiect ar permite intruziunea a mii de locatari de origine franceză în mijlocul comunității musulmane, fapt ce ar provoca tensionarea relațiilor inter-comunitare nu numai la nivel local și național, ci chiar pe plan regional.

Bruxelles-ul este conștient că există riscul reacțiilor negative, violente, a numeroaselor comunități musulmane din Marea Britanie, Belgia și Olanda. Acestea își prețuiesc atât de mult autonomia culturală și teritorială, încât ar putea considera “proiectul marseiez” drept un precedent periculos, un act de colonizare forțată, o știrbire a drepturilor milenare pe care le au asupra teritoriului ocupat.

 

Casa Albă a condamnat și ea preconizata “invazie edilitară”, atrăgând cu fermitate atenția francezilor că prin astfel de acțiuni riscă să-și atragă izolarea și oprobiul din partea comunității internaționale. Că Washingtonul are dreptate iar, ca de atâtea ori de când președinte este Barack Obama, o dovedește atitudinea motivată a Organizației Cooperării Islamice. Aceasta a răspuns apelului Algeriei – îngrijorată de soarta sutelor de mii de cetățeni algerieni ce trăiesc în Marsilia – sesizând oficial Organizația Națiunilor Unite și acuzând Franța de încălcarea premeditată a prevederilor “Cartei Drepturilor Omului”. Purtătorul de cuvânt al OCI a declarat că Franța nu face decât să-și continue brutala politică imperialistă, mascând-o de data aceasta în spatele unor proiecte urbanistice.

 

Știrea de mai sus ar părea incredibilă, pe bună dreptate, și celor mai naivi și creduli cititori ai ei. Cum să-i ceri Franței, sau oricărei altei țări, să nu construiască, într-unul din orașele de pe teritoriul ei, un ansamblu de locuințe?! Înțeleg să-i impui unei țări să nu construiască bomba atomică – deși exemplul mai vechi al Coreei de Nord, și mai recent al Iranului, dovedește că și în cazul acesta găsești multă înțelegere din partea “comunității internaționale” – dar să-i ceri să nu construiască apartamente, este de domeniul ficțiunii!

 

Nu și dacă este vorba de Israel! Și asta pentru că Israelul este considerat de ceva vreme, de așa zisa “comunitate internațională”, mai puțin un stat și din ce în ce mai mult o problemă. Lucru normal, din moment ce fosta problemă – OEP și Hamas – este transformată azi într-un stat. Și oricum, respectând tradiția milenară, evreilor le poți interzice orice.

 

Iar pretenția lor de a locui în apartamente, când le-a fost atât de bine în lagăre, este total deplasată. Prin urmare, statul Israel nu are voie să construiască în partea de est a Ierusalimului – unde sunt majoritari arabii – un ansamblu de locuințe!

 

Pentru că, ne înștiințează diplomația Uniunii Europene, “acest pas este unul foarte dăunător ce subminează perspectiva unei soluții între cele două State (sic), și pune în discuție angajamentul Israelului în favoarea unei soluții pașnice și negociate cu Palestinienii.”

 

Păcat că Uniunea Europeana n-a existat și pe vremea lui Hitler! Atunci, cu siguranță, “Soluția Finală” s-ar fi numit “soluție pașnică și negociată”, iar imaginea lui Adolf ar fi fost salvată. Naziștii n-au avut norocul pe care-l au acum admiratorii lor: Hamas-ul și Fatah-ul. E bine totuși că UE consideră normal ca arabii să se instaleze oriunde vor pe teritoriul ei, și anormal ca evreii să facă același lucru în propria lor țară.

 

Și Jen Psaki – purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat – s-a alăturat UE, arătând că “această inițiativă nu va face decât să atragă condamnarea comunității internaționale și izolarea Israelului față de aliații săi cei mai apropiați.”

 

Remarc că Statele Unite au fost “aliații cei mai apropiați” ai Israelului până când au devenit sub conducerea lui Barack Hussein Obama “una din marile națiuni musulmane ale omenirii”. Cel care a declarat acest lucru nu ezită azi să spună că ansamblul edilitar constituie o “ocupare provocatoare”, adăugând că edificarea lui va declanșa “o escaladare a tensiunilor în momentul când ele sunt déjà exacerbate.”

 

Despre programul de înarmare nucleară al Iranului, Obama zice numai de bine! Și asta deoarece nefiind vorba de locuințe, nu există pericolul unei “escaladări a tensiunilor” în zonă.

 

Primul ministru Benjanim Netanyahu a răspuns în stilul său criticilor dure ale Casei Albe. “Arabii din Ierusalim”, a spus el, “sunt liberi să-și cumpere apartamente în partea de vest a orașului fără ca nimeni să facă nici cea mai mică remarcă. Nu intenționez să le spun evreilor că nu pot să facă același lucru în Ierusalimul de Est. Este o propietate privată și un drept individual. Nu poate fi nici o discriminare, nici contra arabilor și nici contra evreilor.” Netanyahu a încheiat ironic: “Aceasta ar fi împotriva valorilor îmbrățișate de Statele Unite”.

 

Nir Barkat, primarul Ierusalimului, a vorbit și el pe același ton: “Nu voi îngheța construirea în capitala Israelului, indiferent despre cine ar fi vorba. Discriminările (interzicerea stabilirii evreilor în anumite cartiere ale Ierusalimului n.a) bazate pe religie, rasă sau sex sunt ilegale în Statele Unite și în toate țările civilizate.”

 

Trebuie reamintit că Nir Barkat a avut o declarație asemănătoare și în 2010, când a vizitat Washingtonul. Atunci, el a spus: “Statele Unite nu ar îndrăzni niciodată să ceară anumitor religii sau rase să oprească construcțiile într-un oraș, așa că nu trebuie să le ceară nici israelienilor să o facă în Ierusalimul de Est.”

Sf-Preput 

Dacă israelienii i-au tras-o, retoric, peste bot lui Obama, cred că le va fi mai greu să se descurce cu Uniunea Europeană. Și asta pentru că UE are în mâna sa arma rezoluțiilor. A scos de curând una prin care a condamnat circumcizia nou născuților pe teritoriul ei, considerând-o drept “violare a integrității psihice a copiilor, potrivit normelor drepturilor omului.”! Și, probabil, pentru că se dorește ca Ierusalimul să devină un oraș “Judenrein”, va scoate alta prin care le va cere evreilor să nu mai construiască acolo ansambluri de locuințe!

 

Acestea fiind, evident, la fel de periculoase pentru “drepturile omului” și “securitatea internațională”, cum este și înlăturarea prepuțului.

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Un comentariu

  1. Ca deobicei, un articol excelent, punct ochit, punct lovit.
    As vrea sa mai subliniez inca o fraza din articol:
    „… Israelul este considerat de ceva vreme, de așa zisa “comunitate internațională”, mai puțin un stat și din ce în ce mai mult o problemă. Lucru normal, din moment ce fosta problemă – OEP și Hamas – este transformată azi într-un stat. Și oricum, respectând tradiția milenară, evreilor le poți interzice orice.”
    As adauga un lucru deja evident: este faptul ca ceeace a fost in toate vremurile evreul intre ceilalti si poporul evreu intre popoatele lumii, a devenit Israelul in mod logic evreul intre statele lumii. Adevaratul rastignit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: