Jandarmul din Saint-Tropez luptă cu Jihadul

Le-film-Le-gendarme-de-Saint-Tropez-avec-Louis-de-Funes-sur-M6-a-20h45_portrait_w674

Cine avea dubii privind hotărârea de nestrămutat de care autoritățile franceze dau dovadă în acțiunea de eliminare a pericolului terorismului islamic pe teritoriul Franței, și nu numai, s-a văzut nevoit marți la prânz să-și revizuiască total opiniile. Atunci, domnul Bernard Cazeneuve – ministrul de interne – a anunțat o primă și importantă victorie obținută de cei din subordinea sa.

El a anunțat capturarea pe aeroportul Orly, “chiar în momentul când au pus piciorul în Franța”, a trei periculoși jihadiști francezi. Era vorba de foarte cunoscuții: Imad Djaebali – condamnat în 2009 la 4 ani închisoare pentru terorism – prietenul din copilărie al lui Mohamed Merah, Abdelouahed Baghdali – soțul lui Souad Merah, sora “ucigașului cu scuter” – și Gael Maurize, urmărit de serviciile franceze de informații pentru apartenență la o filieră jihadistă. Toți trei plecaseră în luna februarie la jihad în Siria, plecarea fiind anunțată atunci de toată presa franceză.

Fiind vorba de 3 teroriști extrem de periculoși, Bernard Cazeneuve – cel care compara de curând Jihadul cu “sfertul de oră de celebritate al lui Andy Warhol” – s-a simțit îndreptățit să reliefeze “munca remarcabilă a serviciilor noastre.”

Un singur lucru, într-adevăr minor, i-a scăpat ministrului de interne francez: când jihadiștii erau reținuți pe aeroportul Orly, ei se plimbau liberi pe străzile Marsiliei! Paranormal? Nu. Explicația este extrem de simplă: deși ar fi trebuit să intre în Franța cu un avion ce urma să aterizeze la Orly, jihadiștii au aterizat la Marsilia cu un zbor al altei companii. Ankara n-a anunțat însă Parisul de schimbarea survenită. O scăpare care nu are nici o legatură cu faptul că Ankara sprijină grupările jihadiste din Siria și Libia și a refuzat participarea la alianța internațională contra ISIS. Oricum, e bine că Parisul a fost vigilent și a efectuat “arestarea” la prânz, pe Orly, pentru ca seara, la ora 21-20′, s-o dezmintă printr-un comunicat al aceluiași ministru!

În timpul acesta, jihadistii au fost nu numai foarte liniștiți, dar și deosebit de fair-play, ei nedorind să profite de starea de confuzie permanentă si totală în care se află anti-terorismul francez de sub comanda domnului Cazeneuve. Așa că au luat legătura cu avocații lor și, telefonic, cu mass-media. Unul dintre ei a declarat stupefiat postului de radio Europe 1: “Am trecut prin vamă, am arătat pașaportul, am arătat tot, ceea ce este uimitor. Nici un polițist nu a venit să ne întâmpine la aeroport. Chiar că ne-a uluit treaba asta. Au spus că ne vor interpela și ne vor băga la arest.”

http://www.lejdd.fr/Societe/Faits-divers/Couac-autour-de-l-interpellation-de-trois-djihadistes-francais-689210

Nefiind “interpelați” și nici „arestați” la sosire, jihadiștii au luat hotărârea să se aresteze singuri! Aveau să se convingă repede că treaba asta nu este atât de simplă pe cât își închipuiau. S-au lămurit miercuri dimineață, când au apelat la serviciile jandarmeriei din Caylar. Aici au găsit porțile închise! Jandarmii erau plecați în patrulare. Pe cât de inventivi, pe atât de dornici să coopereze cu autoritățile franceze pentru eradicarea terorismului islamic, cei trei n-au abandonat și au contactat centrul operațional al jandarmeriei din Montpellier, localizându-se și cerând să vină măcar un jandam care să-i rețină. În paralel, avocații lor au acordat interviuri posturilor de televiziune, încercând și pe această cale să-i trezeasca din somn pe profesionistii forțelor anti-tero franceze.

http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2014/09/24/01016-20140924ARTFIG00074-les-trois-djihadistes-presumes-se-disent-a-la-disposition-de-la-police.php

În sfârșit, după atâtea peripeții, finalul a fost unul fericit: a venit un jandarm si le-a deschis ușa, iar “întăririle” au sosit în timp util. Domnul Bernard Cazeneuve a avut astfel prilejul să anunțe a doua victorie obținută de subordonații săi în nici 24 de ore! El a declarat cu mândrie: “Cei trei jihadiști au fost azi neutralizați”.

Dacă l-ar putea auzi, Louis de Funès ar avea toate motivele să invidieze aplombul și talentul cu care „jandarmul” de la Hotel de Beauvau își rostește replicile în noua serie de mare succes: „Un flic anti-jihad”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: