Doar Arab Bank, nu și UE, găsită vinovată de finanțarea terorismului

images (1)

Cotidianul Le Monde a anunțat într-un articol că Arab Bank a fost găsită vinovată de finanțarea terorismului. Luni, pe 22 septembrie, un tribunal newyorkez a socotit că respectabila instituție financiară din Iordania ar fi oferit “un important sprijin financiar mai multor organizații considerate oficial de Statele Unite ca teroriste, precum Hamas și Jihadul Islamic.”

Incredibil! Uimit, am mai citit odată: “Hamas și Jihadul Islamic considerate oficial organizații teroriste de către Statele Unite”! Mărturisesc că dacă n-ar fi fost vorba de prestigiosul organ media socialist – cel care titra pe prima pagină, în ziua când capitala cambodgiană a căzut în mâinile khmerilor roșii: “Phnom Penh în sfârșit eliberat” – tot n-aș fi crezut. Dar pentru că Le Monde militează și nu dezinformează, pentru că asta nu-i stă în obicei, am crezut în cele din urmă. Dacă n-a făcut-o atunci când comuniștii khmeri au “eliberat” capitala de “exploatatori” și aproape 2 milioane de cambodgieni de viața asta amărâtă, cu siguranță că nu o face nici acum.

Totuși ceva nu este în regulă… de fapt totul. În primul rând Hamas nu este o organizație teroristă, dimpotrivă. Organizația este purtătorul de drapel în lupta de eliberare a “poporului palestinian” de sub jugul apartheid-ului și ocupația impuse de ocupantul israelian. Cât despre Jihadul Islamic, tot așa, numai de bine. Și n-o spun eu, sau numai eu, o spun atâția. A spus-o chiar Departamentul de Stat al Statelor Unite prin vocea autorizată a purtătorului său de cuvânt, doamna Jen Psaki.

Adică credeți că Hamas se află pe lista organizațiilor “considerate oficial teroriste de către Statele Unite” și Jen Psaki poate fi chiar atât de tâmpită să nu știe lucrul acesta și să declare că: “Hamas face totul pentru a combate terorismul”? O fi administrația Obama plină de tâmpiți, în frunte cu … dar asta nu o mai cred. N-o fi John Kerry perfect, dar credeți că dacă Hamas era o organizație teroristă se muncea atâta s-o salveze, scoțând-o de curând din căc.tul în care s-a băgat singură și în care era să se înece? Bineînțeles că nu!

Îl cred însă pe înaltul funcționar Hamas, domnul Salah Al-Aruri, care cu prilejul recentei conferințe a clerului islamic găzduită de Turcia, a glorificat “acțiunea eroică a Brigăzilor Kassam (aripa militară Hamas), care au răpit și ucis pe cei trei coloni din Hebron”.

mahmoud-abbas-catherine-ashton-2011-8-27-15-30-47

Dacă Hamas n-ar fi fost o organizație onorabilă, ci una teroristă, s-ar mai fi întâlnit doamna Catherine Ashton, pe atunci șefa diplomației europene, cu reprezentanții organizației chiar înainte cu o zi ca Brigăzile Kassam să-i ucidă pe cei trei adolescenți israelieni? Știm că înalții birocrați de la Bruxelles sunt la fel ca ăia din administrația Obama, dar doamna Catherine Ashton reprezenta totuși o garanție.

Dar nu numai faptul că Hamas este considerat de tribunalul new yorkez o “organizație teroristă”, nu este în regulă, ci și faptul că acesta a dat dreptate celor 300 de reclamanți americani, victime a 20 de atentate comise de Hamas, între 2000 și 2004, pe teritoriul Israelului. Reclamanții cer un miliard de dolari daune de la Arab Bank pentru că “Arab Bank a vărsat bani familiilor autorilor atentatelor sinucigașe.”!

Este clar că justiția americană nu funcționează corect, pentru că și-a dat jos cârpa aia care-i acoperă ochii. Și nici nu poți spune că ar fi controlată de președinte ca la noi, pentru că dacă ar fi fost așa, Arab Bank scăpa cu fața curată cu tot cu Hamas și Jihadul Islamic.

În Europa ar fi fost altceva. Aici: “dura lex sed lex”. Aici, CEDO a condamnat Belgia, care l-a supus pe teroristul tunisiano-belgian Nizar Trabelsi la “tratamente inumane si degradante”, să verse în buzunarele acestuia 60000 euro daune morale și 30000 euro cheltuieli de judecată. Adică: “Fiat Justiția et pereat mundus”! Tradus: “Uiți să-i finanțezi pe teroriști, are grijă Justiția s-o faci.”

http://www.lavenir.net/article/detail.aspx?articleid=dmf20140904_00523263&utm_source=lavenir&utm_medium=feed_articles&utm_campaign=rebond

În Europa, americanii ăia, cât or fi ei de victime ale atentatelor, n-ar fi avut nici o șansă în fața justiției. Și asta pentru că UE face pe față de ani buni, ceea ce Arab Bank face pe șest. Așa că le plătește anual nu numai salariile și pensiile “funcționarilor” Hamas și Fatah, dar varsă sume importante de bani, și asta lunar, și familiilor teroriștilor Hamas și Fatah deținuți, bineînțeles pe nedrept, în închisorile israeliene.

Ce dacă au ucis și ucid? Ucid evrei și asta e bine, nu? Ziarul englez Daily Mail semnala încă din 2011, că Guvernul Majestăţii Sale a donat Autorităţii Palestiniene 86 milioane lire sterline, dintre care 5 milioane pentru plăţi către “familiile teroriştilor kamikaze”, iar 3 milioane pentru cei 5.500 de detinuţi palestinieni din închisorile israeliene! De altfel, Marea Britanie s-a angajat să plătească 86 milioane lire sterline/an, până în 2015! Are vreo justiție tupeul să spună, în răspărul legii, că Marea Britanie finanțează uciderea evreilor sau terorismul?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2023604/Families-suicide-bombers-given-5m-British-aid-cash.html#ixzz1UblfW1NY

Și nu numai englezii finanțează, o fac și francezii, norvegienii sau suedezii. Plătesc din toată inima, pentru că au certitudinea că banii ajung acolo unde este mai multă nevoie de ei: la familiile nefericiților deținuți politici. Și asta pentru că, dacă în România deținuți politici sunt mafioții, în Israel deținuți politici sunt teroriștii. Așa le spun evreii, pentru restul lumii civilizate ei sunt militanți și luptători pentru libertate.

Plăţile se fac corect, transparent, conform unei scale, care începe de la 250 lire sterline/lună pentru un deţinut cu 3 ani condamnare şi ajunge până la 2140 lire/lună – sumă ce recompensează, normal, pe cei care au ucis cei mai mulţi evrei. Dar pentru asta trebuie să fi fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Oricum, salariul mediu al celor 5.500 de palestinieni deţinuţi încă în închisorile israeliene, este de circa 635 euro! E ceva totuşi, să arunci în aer, să împuşti sau să hăcuiești cu cuțitul evrei, cînd ştii că nu o faci pe gratis şi că Uniunea Europeană te răsplăteşte, având grijă de tine şi de viitorul familiei tale!

Ma gândesc cât de fraieri au fost kamikaze aia japonezi, care s-au sacrificat degeaba în timpul și la locul nepotrivit. Familiile lor nu s-au ales cu nimic.

Oricum, adevărul este că Arab Bank își merită soarta! Și-a imaginat că poate să facă ce face UE fără s-o pățească. Uite că n-a putut, ba i-a stricat și Le Monde imaginea.

http://www.lemonde.fr/ameriques/article/2014/09/23/arab-bank-reconnue-coupable-de-financer-le-terrorisme_4492471_3222.html

Mai am o nelămurire: cum se face că evreii ăștia, care se știe, conduc lumea, nu s-au gândit până acum să dea în judecată UE pentru finanțarea terorismului? Că au avut mai multe victime decât americanii! Singurul răspuns logic ar fi că-i împiedică globalizarea!

Spun asta pentru că s-a globalizat totul, până și Jihadul, numai justiția new yorkeză a rămas ancorată într-un tribalism justițiar pe cât de anacronic pe atât de condamnabil. Ca în vremea sălbaticului Ronald Reagan.

Ce bine ar fi dacă Arab Bank ar putea face recurs la CEDO.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: