Jihadul nu violează islamul, doar politica violează realitatea

2875

În 1968, la Cairo, Universitatea Al-Azhar – cea mai mare universitate din lumea arabă – a găzduit cea de-a patra conferință a Academiei de Cercetări Islamice. În ceea ce privește Jihadul, marii teologi islamici prezenți au concluzionat: “Jihadul nu se va încheia niciodată, va dura până în ziua Învierii, atunci când scopurile sale vor fi atinse, prin înfrângerea agresorilor şi luarea ca prizonieri a tuturor duşmanilor. (…) Jihadul a dus la întărirea religiei şi la mărirea numărului credincioşilor întru Allah(…)  Jihadul a fost legiferat pentru a deveni un mijloc de propagare a Islamului. În consecinţă, infidelii trebuie să vină înspre Islam, fie de bună voie, fie în urma folosirii forţei.”

Președintele Francois Hollande a avut în urmă cu câteva zile o întrevedere cu consilierii săi militari, tema discuțiilor fiind: Irakul și Statul Islamic. După întâlnire, biroul de presă al președintelui a informat într-un comunicat: “Şeful statului a subliniat importanţa unui răspuns politic, umanitar şi, dacă este necesar, chiar militar, cu respectarea dreptului internaţional”.

Prin urmare, numai și numai dacă va fi necesar, Statul Islamic va primi un răspuns militar, pâna atunci reacțiile fiind doar politice și umanitare!

Mai motivată, Germania a hotărât să trimită în trei etape armament și echipament militar forțelor kurde din Irak, livrările germane de arme permițând echiparea până la sfârșitul lunii septembrie a aproximativ 4000 de soldați.

Ținând socoteala milioanelor de “voturi musulmane” – care s-ar putea îndrepta spre laburiști dacă nu vorbește corect politic – David Cameron s-a mulțumit să atenționeze pedagogic Califatul, declarând că acesta “nu face nici o distincție între musulmani, creștini și ceilalți de alte credințe”! O declarație pe cât de inteligentă pe atât de belicoasă.

În ansamblul ei, Uniunea Europeană s-a declarat “angajată mai mult ca oricând în susţinerea eforturilor internaţionale de luptă împotriva Statului Islamic.” Frumos spus!

2mze0zq-500x280

Președintele Barack Obama a recunoscut mai întâi cu nevinovăția unui american trăitor într-o aglomerare de rulote: “N-am prevăzut că ei vor avansa atât de repede”. Apoi a dat o replică dură, tot din gură, acțiunilor în forță ale jihadiștilor islamiști, declarând: “Întreaga lume este oripilată de asasinarea brutală a lui James Foley. (…) Membrii grupului terorist Statul Islamic în Irak şi Levant au asediat oraşe şi sate, au omorât oameni nevinovaţi, civili neînarmaţi, în acte de laşitate. (…) Acest grup terorist nu aparţine niciunei religii. Omoară musulmani, atât şiiţi, cât şi sunniţi, urmăresc creştini şi alte minorităţi religioase. Acest grup nu îşi are locul în secolul 21.”.

Daca ar fi trăit în vremea nazismului, cu siguranță că Obama ar fi absolvit nazismul de orice vină, stigmatizând doar SS-ul și pe Hitler.

Așadar, apud Obama, realitatea din teren arată cam așa: în timp ce musulmanii șiiți și suniți sunt uciși la grămadă, fără discriminare, jihadiștii suniți doar îi urmăresc pe creștini și pe cei ce aparțin altor minorități religioase! Rămâne inexplicabil însă de ce salafiștii suniți – care, spune Obama: “nu aparțin niciunei religii”(!) – au instaurat în teritoriul ocupat de ei legea islamică Șharia și sunt foarte populari în rândul musulmanilor din întreaga lume, mai ales al tinerilor! Poate o altă conferință a Academiei de Cercetări Islamice o să ne lămurească.

Rătăcit și el prin hățișurile teologiei islamice, John Kerry a asigurat întai că: “Statul Islamic este o insultă urâtă adusă unei religii pașnice pe care o violează zilnic cu barbaria sa”, pentru ca mai apoi să decreteze cu curajul pe care nu l-a avut în Vietnam: “ISIS trebuie distrus”!

Se pare că asta se va întâmpla, cum bine remarca ziaristul Jean Patrick Grumberg: “ Doar dacă cineva îi va explica lui Obama că Pick Up Toyotele islamiștilor nu respectă normele antipoluare, și că aceștia contribuie periculos la încălzirea globală; numai atunci acesta îi va bombarda, fără nici o ezitare, până la distrugerea totală.”

Dupa ce și-a adus o contribuție remarcabilă, greu de contestat, la etatizarea terorismului islamic, atât în Libia cât și în Irak, asigurându-i acestuia “un loc în istoria secolului 21”, Barack Obama recunoaște acum că a făcut “o eroare de judecată” în cazul Libiei, neacordând atenția cuvenită efectelor produse de căderea regimului Gaddafi. Dacă a făcut împreună cu Sarkozi una cu pământul forțele armate ale dictatorului libian, deschizând astfel calea spre victorie milițiilor Al-Qaeda și promovându-l pe un fost taliban eliberat de la Guantanamo, guvernator în Cirenaica, Obama nu vrea să mai repete greșeala în Irak! El a spus: ”O lecție pe care o voi pune în practică pe viitor de câte ori îmi voi pune întrebarea: Trebuie să intervenim militar? Oare vom avea un răspuns pentru ziua ce va urma?”.

L-a doborât pe Gaddafi fără să se gândească la ziua de mâine, dar tocmai pentru că se gândește azi la ea, nu este hotărât să-l doboare pe Abu Bakr Al- Baghdadi! Și în timp ce liderii lumii civilizate, în frunte cu Obama, așteaptă ziua de mâine, Statul Islamic și grupările Al-Qaeda își continuă jihadul organizând incursiuni pe teritoriul Libanului, Iordaniei și la granița cu Israelul, pe înălțimile Golan!

iCYQQoh

Numai că simunul Jihadului bate fără oprire, și dacă în Orientul Mijlociu incendiul provocat pare greu de stins, flacările au aprins, mânate de vânt, și continentul african. La sfârșitul lunii august, șeful vestitei grupări teroriste islamice Boko Haram, Abubakar Shekau a proclamat Califatul Islamic după ce a cucerit orașul Gwoza, din nordul Nigeriei.

http://www.lepoint.fr/monde/le-chef-de-boko-haram-proclame-un-califat-islamique-au-nigeria-24-08-2014-1856200_24.php#xtor=CS3-191

Este vorba de același Boko Haram care de abia anul trecut a fost înscris de către Departamentul de Stat pe lista organizațiilor teroriste; asta după ce numai în ultimii câțiva ani a ucis în atentate aproximativ 10000 de creștini nigerieni, și a incendiat și distrus sute de biserici, școli și spitale. Este vorba de același Boko Haram pe care îl proteja John Kerry anul trecut – când armata nigeriană a declanșat o ofensivă contra grupării teroriste – cerând guvernului nigerian să acorde o atenție deosebită “drepturilor omului” în timpul desfășurării acțiunilor militare! Este același Boko Haram care a răpit în luna mai 223 de eleve din dormitoarele unei școli din orașelul Chibok, si împotriva căruia, nefiind în stare să declanșeze o ofensivă armată, Occidentul a declanșat doar “ofensiva Twitter” – # Bring Back Our Girls.

http://inliniedreapta.net/ofensiva-twitter-contra-boko-haram/

Acum “gluma” din Nigeria s-a transformat, ca și “gluma” din Irak, în califat! Jihadiștii nigerieni sunt mult mai bine echipați și antrenați decât armata nigeriană – Qatar-ul știe de ce – așa că în ultimile săptămâni, în urma unei ofensive fulgerătoare, au avansat rapid și au ocupat orașul Bama, îndreptându-se acum spre “capitala” Nigeriei de Nord, orașul Maiduguri. Execuții în masă ale civililor, violuri, jafuri, localități rase de pe fața pământului, 700000 de refugiați! Sună cunoscut, nu? Joi, Departamentul de Stat s-a declarat “foarte neliniștit”  în fața “gravei amenințări” pe care o reprezintă jihadiștii Boko Haram, exact aceiași cărora, în urmă cu doar un an, le apăra “drepturile omului’!

http://www.lapresse.ca/international/afrique/201409/04/01-4797224-nigeria-washington-tres-inquiet-de-la-menace-boko-haram.php

În timpul acesta, în Libia, “cultura Misrata” (grupare afiliată Al-Qaeda), implementată de Sarkozi și Obama, este pe cai mari. De curând wahhabiții Misrata și salafiștii din Tripoli – finanțați, înarmați și echipați de Turcia și Qatar – au preluat controlul asupra aeroportului internațional din Tripoli, intrând în posesia a 11 avioane de linie. Aeroportul secund al capitalei era deja controlat de jihadiștii vestitului terorist Abdelhakim Belhaj. Nu e decât o problemă de timp până când un lider puternic va uni aceste grupări și va proclama statul islamic și în Libia. Ce impact va avea aceasta realizare asupra stabilității Marocului, Algeriei și Tunisiei?  “Experții” care conduc destinele așa ziselor “puteri occidentale” nu pot răspunde azi. Vor răspunde “mâine”, când se va produce impactul.

341495Tripoli

Până atunci, referindu-se la avioanele capturate de islamiștii libieni, expertul în contra-terorism, Michael Rubin atrage atenția asupra uriașului pericol: “Cine are nevoie de rachete balistice, când poate utiliza avioane de pasageri? Chiar goale, dar umplute cu carburant, pot fi devastatoare. Fiecare poate provoca o mie de victime, dacă sunt adaptate pentru a optimiza efectul devastator.”

http://www.express.be/joker/fr/platdujour/a-quelques-jours-de-lanniversaire-du-119-les-services-secrets-occidentaux-sont-nerveux-11-avions-de-ligne-ont-ete-drobs-a-laroport-de-tripoli.htm

În urmă cu 10-15 ani, Statele Unite erau oricând gata să acționeze militar pe două teatre importante de operațiuni și, concomitent, pe un al treilea front mai puțin important. Azi, datorită imamului de la Casa Albă, se mobilizează extrem de greu și pentru participarea la un conflict secundar. Despre Uniunea Europeană nu are sens… numai de bine! În această situație Jihadul, care a luat proporții mondiale, greu de imaginat în urmă cu doar 5 ani, își va continua ofensiva devastatoare. În timpul acesta, lobotomizații i se vor împotrivi înarmați cu “drepturile omului”, “măsurile politice” și “Dreptul internațional”, violând zilnic realitatea.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: