Suhoi–35 Euro Fighter

su-35fighter

Ei bine, dacă ați fi un politician occidental cu reală putere, cum ați apăra Occidentul? Aș încerca să impiedic conducerea sovietică să adopte strategia pe care am expus-o. Aș încerca să forțez Uniunea Sovietică la noi cheltuieli pe care nu și le poate permite…Aș accelera cursa înarmărilor. Aș împiedica Uniunea Sovietică să-și rezolve problemele interne. “Asta-i evident”. Da, dar e un lucru care nu-i așa de evident. “Care?”. Că totul e evident. –  Alexandr Zinoviev – 1982.

 

Abia întoarsă de la Kiev, Angela Merkel, prietena lui Putin și cancelarul Germaniei, a declarat că dorește o soluție la conflictul ucrainean, care “să nu ofenseze Rusia”! Este vorba de aceeași Rusie care după ce a “ofensat” Crimeea, “ofensează” acum și restul Ucrainei. Merkel a găsit însă rezolvarea problemei: ”Trebuie să dialogăm… Rezolvarea conflictului pe calea armelor nu duce nicăieri”.

Sunt exact aceleași cuvinte pe care le-ar rosti un hipster imberb aflat în fața unui borfaș periculos, care după ce i-a înfipt gheara în gât, îi agită prin fața ochilor un cuțit. Ni-l putem imagina pe borfaș lăsând șundreaua deoparte pentru a-și aprinde o țigară și a se așeza liniștit la taclale cu prada sa? Da, cu Merkel!

Convinsă și ea că “dialogul” este cea mai bună armă, armata germană se pregatește intens. Cum o face a aflat recent magazinul Der Spiegel, care a avut acces la un raport confidențial al ministerului apărării. Potrivit documentului, majoritatea avioanelor armatei aerului au nevoie urgentă de reparații, dar piesele de schimb lipsesc; în locul lor au apărut “restricțiile bugetare”. Neputând să le folosească pe acestea, mecanicii germani s-au văzut obligați să recupereze piese de la alte aparate. Astfel, s-a ajuns ca din cele 109 avioane de vânătoare Eurofighter, doar 8 aparate să fie funcționale. Nu mai sunt Fighter, au rămas doar Euro. În câteva săptămâni 6 dintre acestea vor fi trimise să asigure spațiul aerian baltic, dar guvernul german nu-și face probleme prea mari. Și asta pentru că stă mai bine la capitolul “elicoptere militare” : din 100, pot să zboare 12!

Bine, adevărul este că nemții n-au nevoie nici de alea, pentru că îi au pe Merkel, pe Schroder, pe Johannes Teyssen, pe BMW, Volkswagen, Siemens, pe Wintershall Holding, cu toții prieteni, parteneri, aliați sau angajați ai lui Putin. Și Putin poate oricând să trimită pe cerul Germaniei, dacă aliatul său îi va cere ajutorul, câteva zeci de Suhoi-35. Nu sunt ele Euro, dar sunt précis Fighters.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/bundeswehr-unter-von-der-leyen-marode-ausruestung-bei-luftwaffe-a-987940.html

304836Fat

Alături de basul Angela Markel, mezzosoprana Francois Hollande și-a făcut auzită vocea, pentru a anunța că nu este indicat ca Ucraina să fie înarmată pentru a răspunde agresiunii rusești. Asta ar semăna a război, nu?! Aceeași părere o are Hollande și despre înarmarea armatei franceze. Sau, mă rog, ceea ce înțeleg unii prin “armata franceză”, pentru că în realitate aceasta a încetat să mai existe încă din 1919. De atunci, toți numesc ceea ce a mai rămas din ea, “Legiunea Străină”. Hotărârea sa de a reduce drastic bugetul armatei a provocat neliniștea ministrului Apărării și reacția neașteptată a celor 4 șefi de stat-major, care au amenințat cu demisia, lucru nemaîntâlnit până acum în Franța. Important este însă ca partenerul de la Kremlin și armata rusă să fie mulțumiți, așa că Hollande va livra la termenul stabilit cele două nave de război de tip “Mistral”, contribuind astfel la întărirea echilibrului militar pe continentul european! Uitând că libertatea trebuie apărată, Franța a rămas numai cu egalitatea și fraternitatea. Nu-i rău, mai ales cu rușii!

http://www.franceinfo.fr/actu/politique/article/la-grogne-monte-au-sein-de-l-armee-francaise-470855

Și în timp ce unii consideră Arcul de Triumf  din Paris, ca o cale de retragerea strategică a armatei franceze în caz de pericol, alții vorbesc de “mistralizarea Uniunii Europene”. Nu și domnul  José Manuel Barroso, care după o carieră politică remarcabilă se pregatește pentru una la fel, dar în entertainment. Căutând să aducă zâmbetul pe fața încruntată a domnului Poroșenko, el a declarat la Bruxelles: “Rusia nu ar trebui să subestimeze voința și determinarea Uniunii Europene de a-și apăra principiile și valorile”.

Lipsit de simțul umorului, domnul Poroșenko nu a zâmbit, dar cu siguranță Vladimir Putin, deși nu obisnuiește, a râs cu lacrimi.

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: