“Eroul” Michael Brown a fost înmormântat

Michael-Brown-Ferguson-500x209

În momentul în care polițistul Darren Wilson l-a împușcat pe delicventul de 2 metri și 140 de kilograme, care încerca să-l dezarmeze, exact în acel moment, Wilson a încetat să mai fie polițist și a devenit, brusc, alb. Așadar, călau! Iar “băiețașul”, care tocmai ce jefuise un comerciant, a devenit din delicvent, tot brusc, negru. Așadar, victimă! Și asta pentru că rasism înseamnă întotdeauna “anti-negru”, și niciodată “anti-alb”.

Shelby Steele – profesor universitar și scriitor afro american – a stigmatizat cu sinceritate și intransigență tendința negrilor de a se complace în propria autovictimizare. Remarcând înflorirea unei noi burghezii negre, el constata cu luciditate: “Asistăm la un fenomen alarmant: declinul condiției negrilor în general…Tot felul de criterii demonstrează că majoritatea – cei care nu fac parte încă din burghezie – sunt mai defavorizați astăzi decât erau înainte de obținerea drepturilor civice. Și, dacă atât de puțini negri sunt gata să examineze cauza acestui paradox este pentru că de aici rezultă ca victimizarea rasială nu constituie adevărata problemă. Dacă stilul nostru de viață s-a deteriorat, în timp ce rasismul dă înapoi, înseamnă că problemele trebuie să fie de resortul nostru. Numai că a admite această nebunie ne-ar face să pierdem faimoasa nevinovăție care ne-ar explica victimizarea.”

Într-un articol publicat pe site-ul dreuz.info,  Guy Millière își  expune punctul de vedere asupra înmormântării delicventului Michael Brown. Scuze, eroului Michael Brown! Un articol ce merită citit:

 

“Înmormântarea lui Michael Brown a avut loc luni, 25 august. Nu este clar încă dacă un bulevard îi va purta numele, sau dacă Barack Obama va decide să instituie o sărbătoare națională în onoarea sa, ce va trebui celebrată în reculegere în fiecare an. Dacă Obama era catolic, ar fi putut să ceară o sanctificare, dar fiecare știe că Obama nu este catolic, cu atât mai puțin catolic.

În orice caz a fost o ceremonie frumoasă. Au participat mii de oameni. N-au lipsit personalitățile: cineastul rasist și stângist Spike Lee, câțiva artiști gangsta rap, stilul muzical cu versuri pline de ură pe care Michael Brown l-a iubit atât de mult. “Race baiters-ii”, cei care fac comerț cu așa zisul rasism anti-negru, omniprezent în Statele Unite din moment ce un președinte negru se află la Casa Albă: Jesse Jackson si Al Sharpton. Faptul că Al Sharpton este deasemenea și anti-semit, n-a făcut decât să contribuie la demnitatea ceremoniei. Trei trimiși speciali l-au reprezentat pe Barack Obama, care nu s-a putut deplasa el însuși: ii rămăsese de terminat o partidă de golf, mai ales că a trebuit să întrerupă o alta pentru a vorbi cinci minute despre decapitarea cu cuțitul a lui James Foley, și pentru a spune că Statul Islamic nu este islamic.

Un general american a fost ucis recent în Afganistan, și Obama nu a trimis pe nimeni la înmormântarea sa, dar un general american este un reprezentant al odiosului imperialism, pe care Obama îl combate cu toate forțele sale atunci când nu joacă golf; am înțeles astfel că Michael Brown este mai onorabil decât generalul american.

Ce a a făcut Michael Brown pentru a merita aceste onoruri? El a agresat un comerciant împreună cu un complice condamnat de justiție. L-a jefuit pe acest comerciant. Apoi a agresat fizic un ofițer de poliție care i-a cerut să nu mai meargă pe mijlocul străzii, și să urce pe trotuar. A intenționat, se pare, să-i ia arma polițistului. Polițistul a tras. Michael Brown este mort.

Dacă polițistul era negru și Michael Brown era alb, afacerea era foarte repede clasată. Dacă polițistul era negru și Michel Brown desemenea negru, afacerea era clasată la fel de repede. Dar polițistul este alb și Michael Brown este negru.

Prin urmare polițistul este rasist și Michael Brown este un înger, victimă a rasismului. Un polițist alb, nerasist, ar fi permis, fără nici o îndoială, să fie bătut și arma să-i fie furată. Și totul ar fi fost în regulă.

Daca e să redevin serios un moment, aș spune că ceea ce s-a petrecut și se petrece încă în jurul lui Michael Brown este extrem de grav. O afacere minoră a fost transformată într-o dramă națională, și administrația Obama a contribuit din plin.

Într-o inversare absolută a valorilor, un biet borfaș s-a trezit transformat în erou. Un polițist, care este încă în spital, și-a văzut reputația și viața ruinate, și a devenit simbolul unui rasism care nu mai există. Un rasism care nu mai există, resuscitat însă prin simulacru și circ.

Justiția americană este călcată în picioare. Prezumția de nevinovăție a polițistului a fost abolită; el este constrâns să se ascundă într-un loc ținut secret, pentru a nu fi linșat. Procurorul este șantajat cu reizbucnirea revoltelor. Zeci și zeci de comercianți și-au văzut comerțul distrus. Un oras mic, déjà afectat, va fi afectat și mai mult.

S-a uitat în timpul acesta că societatea americană nu este o societate rasistă, dar este o societate unde există o problemă “neagră”. Una imaginată de “race baiters-ii” menționati anterior. Negrii din Statele Unite nu sunt victimele rasismului sau ale polițistilor rasiști, ci victimele unei contra culturi ce îi duce spre dezastru.

Delicvența neagră reprezintă o proporție covârșitoare a criminalității din Statele Unite. Numărul familiilor monoparentale negre este, proporțional, mult mai mare decât numărul tuturor celorlalte familii monoparentale. Numărul tinerilor negri care trăiesc într-un univers al bandelor, și sfârșesc uciși în războaiele dintre bande, este foarte ridicat. Șomajul în rândurile negrilor este deasemenea foarte ridicat.

“Race baiters-ii” nu îi indeamnă pe negrii americani să rezolve aceste probleme. Ei îi încurajează pe negrii să persiste în comportamentele care îi conduc spre mai rău. Sub președinția lui Obama, contra cultura care îi duce pe negrii spre dezastru s-a dezvoltat. Ceea ce se petrece în jurul lui Michael Brown va consolida și mai mult această contra cultură. Aceasta este și ceea ce vrea Obama.

Prin urmare, mă gândesc că Obama vrea mai multă sărăcie, crimă și violență în rândul negrilor, mai multe tensiuni bazate pe un rasism pe care încearcă să îl resusciteze, mai multe distrugeri.

Pentru ce?

Aș putea analiza, dar n-am reușit să înțeleg niciodată apetitul pentru distrugere care îi însuflețește pe stângiști, așa cum n-am reușit să înțeleg niciodată dorința nestăpânită de distrugere care îi îmbibă pe islamiști.

Știu doar că Obama îmi inspiră un dezgust din ce în ce mai mare. Știu deasemenea că parcurgând articolele care au relatat, în Franța, îmormântarea lui Michael Brown, mi-a venit să vomit. A strânge atâta prostie și atâtea minciuni în atât de puține cuvinte, dovedește profesionalism.”

http://www.dreuz.info/2014/08/barack-obama-va-t-il-instaurer-une-fete-nationale-en-lhonneur-de-michael-brown/

“Race baiter” – cel ce însinuează că într-un eveniment care nu implică rasa sau în care culturi diferite reprezintă un element secundar, rasismul e un factor dominant

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: