Fabrizio Quattrocchi – un erou ce nu trebuie uitat

Fabrizio Quattrocchi

“Nimic nu e mai bine așezat cultural, mai conform cu tradiția istorică și culturala a Islamului decât aceste presupuse acte de nebunie. Ele vin dintr-o istorie veche și se revendică de la o spiritualitate certă. Nimic nu e lipsit de sens și de istorie în aceste așa-zise derapaje psihotice” – Traian Ungureanu

Despre modul în care a murit ziaristul american James Foley, am aflat cu toții. Cei care nu știu încă, o pot afla de aici:

http://deschide.md/ro/news/externe/4328/%28VIDEO–18%29-Jurnalist-american-DECAPITAT-de-Armata-Islamică.htm

Islamiștii, adică cei care respectă întocmai învățăturile profetului Mohamed, ne-au obișnuit în ultimii ani cu decapitările. Ele sunt o cale de a împlini voința lui Allah și preceptele Șharia nu numai pe străzile orașelor siriene și irakiene, sau în mijlocul dunelor deșertului și în parcările din “civilizata” Arabie Saudită, dar și pe străzile Londrei. Soldatul Lee Rigby a fost nu numai căsăpit cu satârul de către musulmanul Michael Adebolajo, dar și decapitat. Decapitat a fost și monseniorul Luigi Padovese, asta după ce șoferul lui l-a înjunghiat de zeci de ori, în timp ce striga “Allah Akbar”. S-a întâmplat în Turcia.

După ce l-a împușcat și înjunghiat în repetate rânduri pe regizorul Theo Van Gogh, călăul Mohammed Bouyeri a fost oprit de poliție exact în momentul în care se apucase să-i taie capul. S-a întamplat la Amsterdam, sub ochii îngroziți ai olandezilor, care făceau astfel cunoștință cu “Religia Păcii” – Islamul.

Așadar, știind ce va urma, am fost mai atent la ce spunea James Foley – cel care știa 110% că nu mai are nici o șansă de a scăpa cu viată, și că o sa moară – decât la ceea ce avea să facă călau – un jihadist britanic. Din respect, nu am sa comentez cele spuse de cel ce e considerat, de foarte mulți, un erou.

Am să amintesc însă de un erou neștiut de mulți, și asta pentru că într-o lume care-și doboară reperele în timp ce-și taie rădăcinile, un astfel de OM trebuie pomenit.

Fabrizio Quattrocchi, un tânăr italian angajat al unei firme de securitate din Irak, a fost răpit împreună cu alți trei italieni, de jihadiștii din “Brigada Verde a lui Mahomed”. Colegii lui au fost eliberați după 2 luni de detenție.

Fabrizio a fost executat însă, prin împușcare, pe 14 aprilie 2004. Știa că o să moară, așa că le-a spus călăilor: “Acum am să vă arăt cum știe să moară un italian!”

Caseta video a execuției lui Fabrizio Quattrocchi a fost capturată de către americani și a fost trimisă autorităților italiene. Ea a fost difuzată, și întreaga Italie a putut sa vadă înmărmurită ce înseamnă curajul și eroismul adevărat. Președintele Italiei l-a decorat post-mortem pe Fabrizio Quattrocchi cu cea mai înaltă distincție a statului.

Modul în care a murit eroul italian, ne convinge că atunci când privește moartea în ochi un om poate rosti și astfel de cuvinte. Odihnească-se în pace!

Anunțuri

7 comentarii

 1. Putem sa vedem si noi undeva?

  1. Executia lui Quattrocchi ?

 2. Da. Intre timp am gasit-o. Putem considera ca a avut ceva noroc pentru ca a fost executat prin impuscare. Probabil calaii erau obositi dupa prea mult decapitari.

 3. Blog fantastic
  Multumesc
  ……………………..
  http://www.8ii.in

  1. Cum e blogul asa sunt si cititorii lui! Va multumesc mult pentru aprecieri; ma fac sa simt ca nu scriu degeaba.

 4. Chiar nu scrii degeaba. La mai mare!

  1. Multumesc, Alex! Iar m-ai pus in incurcatura, pentru ca nu-mi plac laudele 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: