ONU, Israel și Simon Deng, fostul sclav

MG_0033

La Khartum, în piața de sclavi, acum 20 de ani, un băiat costa 600 de lire, iar o fată 400 lire. Azi, în nordul Sudanului, negrii africani sunt în continuare vânduți ca sclavi. Sudanul a fost ales, de curând, în Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, alături de Rusia, China, Cuba și Azerbaidjan!

Mauritania are, la o populatie de 3,4 milioane locuitori, circa 800000 de sclavi, deși sclavia a fost oficial abolită în 1981. Mauritania a fost aleasă în urmă cu doi ani, vicepreședinte al Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU!

Israel, singura democrație din Orientul Mijlociu, este considerat de către ONU, și de către o mare parte a “comunității internaționale” – un stat rasist, unde sistemul de apartheid face ravagii! Ciclic, sub denumirea “Durban”, se țin conferințe internaționale sub egida ONU, unde alianța internațională islamo-socialistă înfierează statul Israel.

În 2011, la Conferința Durban III organizată la New York, fostul sclav sudanez Simon Deng a ținut un discurs remarcabil și memorabil totodată! El a dezvăluit cu curaj contribuția esențiala adusă de ONU, UNICEF, Liga Arabă și Organizația de Cooperare Islamică, la ascunderea adevărului despre rasismul arab și victimele apartheidului arabo-islamic. Ceea ce el a descris că s-a întâmplat în Sudan, sub ochii indiferenți ai Națiunilor Unite și ai comunității occidentale, se întâmplă acum în Irak, tot în indiferența cvasi-totală a ONU și a comunității occidentale, care au o singură țintă: Israel! Și o singura cauză: Hamas!

În timpul acesta, pe piața de sclavi din Mossul, sau la “licitațiile” din Nigeria, jihadiștii îsi vând “marfa” luată ca pradă de război! Jihadul, epurarea etnică, și genocidul islamic se desfășoară în Nigeria, Siria și Irak, la fel cum s-au desfășurat în Sudan! Statul Islamic al lui Abu Bakr Al- Baghdadi merită să fie ales în Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

 islam-and-slavery-2

Discursul lui Simon Deng:

“Țin să mulțumesc organizatorilor acestei conferințe, “Pericolele Intoleranței Globale”. Este o mare onoare pentru mine și este un adevărat privilegiu de a fi printre distinșii oratori de astăzi. Am venit aici ca prieten al statului Israel și al poporului evreu. Am venit aici pentru a protesta contra acestei conferințe Durban, care este bazată pe un întreg set de minciuni. Ea este organizată de națiuni care ele însele sunt vinovate de cele mai rele forme de opresiune. Ea nu va ajuta victimile rasismului. Ea izolează și vizeaza statul evreu.

Organizația Națiunilor Unite a devenit în sine un instrument împotriva Israelului. Mai bine de 50 de ani, 82% din reuniunile de urgență ale Adunării Generale a ONU, au servit la condamnarea unui singur stat – Israel. Hitler nu ar fi putut fi mai fericit! Conferința Durban este o crimă. Oamenii cinstiți trebuie să știe asta.

Prieteni, am venit aici cu o idée radicală. Am venit să vă spun că există popoare, oameni, care suferă din cauza anti-israelismului ONU, mai mult chiar decât israelienii. Sunt unul dintre ei. Va rog, ascultați-mă. Mărind suferința palestinienilor, pentru a da vina pe evrei, ONU înăbușă strigătele celor care suferă la o scara mult mai mare. De mai bine de 50 de ani, populația indigenă neagra a Sudanului – creștini și musulmani – a fost victima regimurilor rasiste brutale, arabo-musulmane, de la Khartum. În sudul Sudanului, țara mea natală, circa patru milioane de nevinovați, bărbați, femei și copii, au fost masacrați între 1955 și 2005, șapte milioane au fost victimele epurării entice, și ei formează cel mai mare grup de refugiați dupa al doilea război mondial.

ONU este ocupată cu așa zișii refugiați palestinieni. Ea a înființat o agenție distinctă pentru ei, și ei sunt tratați potrivit unui regim special. În acest timp, poporul meu, epurat etnic, asasinat și redus la sclavie, este relativ ignorat. ONU refuză să spună lumii adevărul asupra cauzelor reale ale conflictului din Sudan. Cine știe cu adevărat ce se întâmplă la Darfur? Nu este un “conflict tribal”. Este vorba despre un conflict ce-și are rădăcinile în colonialismul arab, binecunoscut în Africa de Nord. În Darfur, o regiune din vestul Sudanului este în întregime musulmană. Este așa, pentru că arabii au invadat Africa de Nord și au convertit populațiile autohtone la islam. În ochii islamiștilor de la Khartum, locuitorii Darfur-ului nu sunt suficient de musulmani. Pentru că locuitorii Darfur-ului nu vor să fie arabizați. Își iubesc propriile dialecte africane, veșmintele și obiceiurile lor. Răspunsul arab este: genocidul! Dar nimeni la ONU nu spune adevărul despre Darfur.

În munții Nuba, o alta regiune a Sudanului, genocidul se desfășoară în timp ce vă vorbesc. Regimul islamist de la Khartum îi vizează pe negrii africani – musulmani și creștini. Nimeni la ONU nu spune adevărul despre Munții Nuba. Ați auzit dumneavoastră ONU condamnând rasismul arab contra negrilor?

Ceea ce găsiți în paginile New York Times-ului, sau în dosarul cu condamnările ONU, sunt “crimele israeliene” și suferința palestiniană. Ceea ce face Israelul este portretizat de Occident drept un păcat. În realitate, adevăratul păcat este atunci când Occidentul ne abandonează pe noi: victimele apartheidului arabo-islamic. Sclavia a fost practicată de secole în Sudan. Ea a fost relansată ca armă de război în anii ’90. Khartum a declarat jihadul contra poporului meu, și pentru ei este legitim a lua sclavi ca pradă de război. Milițiile arabe au fost trimise pentru a distruge satele din Sud, și au fost încurajate să ia femeile și copiii africani ca sclavi. Noi estimăm că 200000 dintre ei au fost răpiți și vânduți ca sclavi în Nord. Eu sunt dovada vie a acestei crime contra umanității!

Nu-mi place să vorbesc de experiența mea din timpul sclaviei, dar o fac pentru că este important ca lumea să știe că sclavia există încă și astăzi. Aveam 9 ani când un vecin arab, pe nume Abdullahi, m-a silit să-l urmez pe o ambarcațiune. Ea s-a oprit în nordul Sudanului, unde el m-a făcut cadou familiei sale. Le-am fost sclav timp de trei ani și jumătate, și am suferit ceva ce nici un copil n-ar trebui să îndure vreodată: bătăi și umilințe brutale, muncă fără odihnă, somn pe pământul gol alături de animale, mâncând resturile de la masa familiei. În acești trei ani am fost incapabil să spun cuvântul “nu”, tot ceea ce am putut spune a fost “da”, “da”, “da”.

Națiunile Unite știu despre sclavia practicată de către arabi în sudul Sudanului. Personalul lor a semnalat-o. I-a trebuit UNICEF-ului – sub presiunea grupului evreu anti-sclavie condus de americani – 16 ani pentru a recunoaște ceea ce se petrece. Țin să mulțumesc public prietenului meu, doctorul Charles Jacobs, pentru lupta împotriva sclaviei.

Dar guvernul sudanez și Liga Arabă au facut presiuni asupra UNICEF, și UNICEF a revenit asupra deciziei, și a început să-i critice pe cei care luptau pentru eliberarea sclavilor sudanezi. În 1998, curajosul doctor Gaspar Biro – raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Sudan – care a raportat practicarea sclaviei, a demisionat în semn de protest contra acțiunilor ONU.

Prieteni, astăzi, zeci de mii de negrii sud-sudanezi își servesc încă stăpânii în Nord și ONU păstrează tăcerea asupra acestei realități. Acest lucru este pe placul OCI și al Ligii Arabe. În calitate de fost sclav și de victima a celui mai rău tip de rasism, permiteți-mi să vă explic pentru ce a eticheta Israelul drept stat rasist este absolut absurd și imoral.

Am fost în Israel de cinci ori pentru a-i vizita pe refugiații sudanezi. Permiteți-mi să vă spun cum au ajuns acolo. Sunt sudanezi care au fugit de rasismul arab, sperând să găsească un adăpost în Egipt. Au greșit!. Forțele de securitate egiptene au ucis 26 de refugiați negri la Cairo, care protestau contra rasismului egiptean. Sudanezii și-au dat seama că rasismul este la fel la Khartum ca și la Cairo. Au avut nevoie de un adăpost și l-au găsit în Israel. Ferindu-se de gloanțele grănicerilor egipteni, și parcurgând distanțe foarte mari, singura speranță a refugiaților a fost de a ajunge în partea israeliană a frontierei, unde știau că vor fi în siguranță.

Negrii musulmani din Darfur au ales Israelul mai presus de toate celelalte state arabo-musulmane din regiune. Știți ce înseamnă asta?! Și arabii spun ca Israelul este rasist?!

În Israel, sudanezi negri, creștini și musulmani, au fost primiți și tratați ca ființe umane. Este de ajuns să mergi și să-i întrebi, așa cum am făcut-o eu. Mi-au spus că în comparație cu situația din Egipt, Israelul este “raiul”. Israel este un stat rasist? Pentru poporul meu, oameni care cunosc rasismul, răspunsul este: absolut fals. Israel este o țară cu oameni de diferite culori. Evrei înșiși sunt de diferite culori, chiar negri. Am întâlnit evrei etiopieni în Israel. Frumoși evrei negri.

Deci, da…am venit azi aici pentru a vă spune că oamenii care suferă cel mai mult din cauza politici anti-israeliene a ONU nu sunt israelieni, ci toți acei oameni care nu țin cont de ONU pentru a descoperi marea minciună împotriva Israelului: noi, victimele abuzurilor arabo-musulmane: femei, minorități entice, minorități religioase, homosexuali în lumea arabo-musulmană. Noi suntem cele mai mari victime ale urii nutrite de ONU împotriva Israelului.

Priviți situația creștinilor copți în Egipt, a creștinilor în Irak, în Nigeria și Iran, hindușii și bahaïs care suferă opresiunea islamică. Sikhșii. Noi, o coaliție de victime în culorile curcubeului, țintele jihadiștilor, suferim cu toții. Noi suntem ignorați, suntem abandonați. Așa că, uriașa minciună contra evreilor poate să-și vadă de drum înainte.

In 2005, am vizitat o tabără de refugiați în Sudanul de Sud. Am întâlnit o fată de 12 ani, care mi-a povestit visul ei. În vis ea dorea să meargă la școala pentru a deveni medic. Și apoi ea vroia să meargă în Israel. Am fost șocat. Cum putea să cunoască Israelul această fiică de refugiați care-și petrecuse cea mai mare parte a vieții în Nord. Când am întrebat-o de ce vroia să meargă în Israel, ea mi-a răspuns: “Sunt oamenii noștri”. Nu am fost niciodată în stare să găsesc un răspuns la întrebarea mea.

Pe 9 ianuarie 2011, Sudanul de Sud a devenit un stat independent. Pentru Sudanul de Sud aceasta înseamnă continuarea opresiunii, brutalității, diabolizării, islamizării, arabizării și sclaviei. În mod similar, arabii continuă să nege evreilor dreptul la suveranitatea țării lor, și conferința Durban III continuă să nege legitimitatea Israelului. În calitate de prieten al Israelului, vă aduc vestea că președintele meu, președintele Sudanului de Sud, Salva Kiir, a declarat public că ambasada Sudanului de Sud în Israel va fi construită nu la Tel Aviv, ci la Ierusalim – capitala veșnică a poporului evreu.

Deasemenea, doresc să vă asigur că propria mea nouă națiune, și popoarele sale, se opun forumurilor rasiste, cum ar fi Durban III. Ne vom opune în continuare strigând adevărul! Adevărul nostru! Prietenii mei evrei m-au învățat ceva ce vreau să spun acum împreună cu voi:

AM Yisrael CHAI! Poporul lui Israel trăiește!

Mulțumesc.”

 

 

http://www.aish.com/jw/me/Israel_Sudan_and_Me.html

 

Reclame

4 comentarii

  1. Un articol impresionant.
    Dar cine va vrea sa ramana orb, va ramane.

    1. Da, din pacate asa a fost, este si va fi mereu.

  2. Fabulos acest text si relatarile acestui om despre genocidul din Sudan. Cunosteam anumite aspecte ale acestui conflict insa acest text a fost mai mult decat edificator.

    1. Aveti dreptate! Si eu ma ramas uluit cand am dat peste discursul lui; citeam si nu-mi venea sa cred, desi aveam destule informatii, cat de mare este si cat de mult s-a raspandit raul! Controlul pe care au ajuns sa-l aiba reprezentatantii totalitarismului – fie el de stanga, ori islamist – asupra unor organisme internationale, ar putea fi considerat de domeniul fictiunii, dar este in fapt o realitate dramatica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: