De ce n-o sa avem o Margaret Thatcher? Din cauza lui Vaclav Havel!

macovei_singura_impotriva_tuturor

Sincer să fiu, nu îmi mai aduc aminte „discursul de prezidențiabil” al lui Băsescu din 2004: ăla, care a convins electoratu’ prin “complexitatea problemelor abordate”, și care l-a făcut să câștige. De, timpul nu iartă! Dar ceva mi-a rămas întipărit în memorie pentru totdeauna: „Țepele din Piața Victoriei” . A câștigat, și s-a ținut de cuvânt!

Oricum, cu țepe sau fără ele, cu discurs sau fără el, Monica Macovei nu are nici o șansă. Spun asta pentru că, și la stânga și la „dreapta”, va fi o mobilizare fantastică. Establishment-ul e pe baricade. Unit ca niciodată! Zece ani cu Băsescu au fost, totuși, prea mult pentru ” biata țărișoară”. Se va prăbuși săraca, dacă „Nebuna” se urcă în șa încă cinci. “Patrioții” și “oamenii de bine” vor ajunge iar deținuți politici. Iar va fi dictatură, și asta tocmai când ne învățam supuși cu “democrația Bunului Simț”.

Binevoitorii, imparțialii, neimplicații, profesioniștii în ale politicii, se întreabă îngrijorați dacă „vrea să învețe”, și dacă vrea, “mai are timp s-o facă?”. Mesajul, chiar și involuntar transmis, e subliminal: “Proasta n-a învățat nimic până acum”! Și dacă mă uit la Monica Macovei cum dă cu “barda”, de una singură, în stânga și în dreapta, le dau dreptate: chiar că n-a învățat nimic!

“N-are aparat în teritoriu” – spun cu mare dreptate alții, deși problema nu e de “aparat”, sau „dacă vrea”, ci este: de la cine și ce să învețe. Singurul răspuns valabil: de la „profesorii” din partidele românești, arta de a face politică! Pentru că, la noi, politica este o artă, așa cum și ei sunt toți “artiști” unu’ și unu’!

Se întrebau unii, în 90: de ce n-am avut și noi un Vaclav Havel? De proști! Iliescu a ieșit cu 87%, iar Rațiu a luat vreo două procente. Printr-un miracol, am avut din 2005 un Băsescu! Așa că nu m-am mirat prea mult auzindu-l de curând pe un naiv, ca să nu-i zic fraier – bine, era și tânăr – întrebând: de ce să n-avem și noi o Margaret Thatcher? I-am răspuns: din cauza lui Vaclav Havel!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: