Creștinii și Yezidis ca “note de subsol”

 10596034_173672349469944_1508512446_n

 “Luptați contra celor ce nu cred în Allah și în ziua Judecății de Apoi, care nu interzic ceea ce Allah și Profetul său au interzis, și care nu practică religia adevărului printre cei care au primit Cartea, până ce aceștia plătesc tributul cu propriile mâini, umilindu-se.” – Coran: Sura 9, verset 29

Continuîndu-și jihadul, luptătorii Califatului au cucerit sâmbătă și duminică alte trei orașe, care au fost “apărate” nu de armata irakiană, care a dat bir cu fugiții la Mossul, ci de vestiții peșhmergas kurzi. Au fugit și ei! Astfel, jihadiștii lui Abu Bakr Al- Baghdadi au pus stăpânire pe Sinjar (310000 locuitori), Zumar și Yana. Sinjar și Zumar erau populate și de 40000 de yezidis (minoritate religioasă pre musulmană, de origine persană), care au fost nevoiți să fugă după ce câteva mii dintre ei au fost masacrați, jihadiștii considerându-i adoratori ai Satanei. N-au lipsit, ca și la Mossul, violurile în masă, jafurile și incendierea lăcașurilor de cult. În Sinjar au mai ramas doar 10000 de musulmani suniți.

Soldații lui Allah s-au îndreptat apoi spre Qaraqosh – cel mai mare oraș creștin (50000 de locuitori) din câmpia Ninive, după Mosul – pe care l-au cucerit miercuri seară, exact atunci când monseniorul Petrus Moshee, arhiepiscopul siriaco-catolic de Qaraqosh, a fost anunțat telefonic de comandantul forțelor kurde ce apărau orașul, că milițiile peșhmergas, slab înarmate, își vor abandona posturile de luptă. Kurzii s-au retras în zonele montane, pentru a aștepta întăriri.

160086628__747510b

Joi, pe o căldură sufocantă (circa 55 de grade Celsius), aproape 200000 de oameni au luat calea bejeniei, îndreptându-se spre Erbil, capitala Kurdistanului. Sunt nevoiți să facă drumul pe jos, creștini și yezidis, deoarece kurzii de la punctele de control i-au obligat să-și abandoneze mașinile de teama înfiltrării jihadiștilor, care ar putea folosi vehiculele pe post de “mașini capcană”. Fără apă și fără hrană, refugiații și-au numărat primii morți: 70 de copii yezidis! Azi, cotidianul de stânga Le Monde anunța pe prima pagină: “Un copil de 10 ani a fost ucis de o lovitură israeliana”! Copiii yezidis și copiii creștini irakieni nu merită să fie pomeniți decât, întâmplător, ca “note de subsol”. În timpul acesta, dezastrul umanitar din Irak ia sub ochii indiferenți ai “comunității internaționale” proporții inimaginabile în urmă cu doar câteva luni. Dacă Israelul a asigurat pe tot timpul conflictului din Gaza, energia electrică, apa și aprovizionarea cu alimente a locuitorilor palestinieni, jihadiștii nu fac acest lucru. Nu scrie în Coran!

http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2014/08/07/gaza-le-hamas-menace-de-reprendre-les-combats_4468926_3218.html

Deși deține supremația aeriană, guvernul de la Bagdad n-a reacționat până acum. Avioanele de bombardament, care ar putea nimici trupele jihadiste, rămân la sol. Dar ce face “comunitatea internațională”? Nu, nu se odihnește după uriașele eforturi depuse pentru a împiedica Israelul să distrugă organizația teroristă Hamas. Spre meritul ei, Franța – care a oferit azil creștinilor irakieni aflați în plin exod – a cerut convocarea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU. Reunit joi seara la New York, acesta a apelat la rândul său la comunitatea internațională pentru a susține guvernul irakian.

În timp ce Franța, tot ea, a declarat prin intermediul lui Laurent Fabius că: “Șeful Statului a confirmat disponibilitatea Franței de a oferi sprijin forțelor angajate în această luptă”, New York Times a anunțat că Barack Obama a studiat joi, împreună cu consilierii săi, “posibilitatea unor lovituri aeriene, sau parașutarea de medicamente și alimente pentru a veni în ajutorul zecilor de mii (!) de irakieni amenințați cu moartea de jihadiștii ultra-radicali”. Adică: ori una, ori alta! Două lucruri sunt sigure: că avem, mai nou, jihadiști ultra-radicali – ceea ce înseamnă că există și “moderați” și “radicali”, și că Washington-ul a dezmințit categoric joi seara, că și-ar fi ridicat avioanele de la sol pentru a-i bombarda pe jihadiștii “ultra-radicali” – așa cum anunțase Holgar Hekmat, purtătorul de cuvânt kurd.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a apelat la rândul său la “comunitatea internațională”, pentru “a susține guvernul irakian și a face tot ceea ce este posibil pentru bla, bla , bla, bla” – închei citatul.

http://www.leparisien.fr/international/l-etat-islamique-chasse-les-chretiens-de-la-plus-grande-ville-d-irak-07-08-2014-4051741.php

Femmes-chretiennes-irakiennes-2

Îngrijorați, jihadiștii care au capturat nu numai cel mai mare lac de acumulare și baraj din Irak, dar au pus mâna și pe noi câmpuri petrolifere, fac bani vânzând petrolul cu 30$ barilul! În timpul acesta, femeile creștine sunt vândute la licitațiile organizate în piața de sclavi din Mossul. Acum, jihadiștilor le prisosesc atât petrolul, cât și femeile! Oricum, de un lucru sunt siguri: dacă, într-un final, unii dintre ei vor fi prinși, “organizațiile internaționale pentru apărarea drepturilor omului” vor veghea ca drepturile să nu le fie încălcate, iar detenția placută, un tratament civilizat și niște procese pe cât de costisitoare pe atât de corecte, să le fie asigurate. Spre deosebire de victimele lor, ei sunt oameni!

Pe 5 august, într-o încercare disperată de a trezi din somn autoritățile de la Bagdad, deputata irakiană Viane Dakhil a rostit printre lacrimi un vibrant discurs în apărarea celor măcelăriți de jihadiștii care defilează sub steagul pe care scrie: “Nu există alt dumnezeu decât Allah”. Ea a vorbit despre oamenii uciși, despre femeile vîndute ca sclave, despre zecile de mii de familii ce pier în munți, fără apă și fără mâncare, despre solidaritatea umană.

Pentru că Viane Dakhil nu este palestiniană; pentru că autorii, de data asta a veritabilului genocid desfășurat sub flamura jihadului, nu sunt israelieni, ci reprezentanți ai “religiei păcii”, discursul lui Viviane Dakhil nu-l vom vedea pe niciun post de televiziune. Îl puteti vedea însă aici:

http://www.fdesouche.com/494731-les-irakiennes-vendues-comme-des-esclaves-au-souk-de-mossoul

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: