Trăiți fericiți, ca mieii cu lupii!

ZGQKR2b

La sfârșitul anului trecut, cardinalul Jean-Louis Tauran – președintele Consiliului pontifical pentru dialog inter religios – a inaugurat “Centrul pentru dialog inter religios și cultural” construit la Viena de către Arabia Saudită. Obiectivul regelui saudit Abdallah Ben Abdelaziz: acela de a face acceptat în Europa islamul wahhabit. Wahhabismul este, alături de salafism, una dintre cele mai extremiste și mai pure forme de manifestare ale islamului. Propovăduiește ascultarea absolută fața de preceptele Coranului, și eliminarea oricăror forme de compromis cu lumea necredincioșilor. Conformându-se principiilor wahhabismului – aflat de ceva vreme într-un constructiv dialog religios și cultural cu Sfântul Scaun – Marele Muftiu al Arabiei Saudite a cerut înainte de inaugurarea centrului, dărâmarea ultimilor biserici creștine din țara lui; construirea de noi biserici fiind, bineînțeles, interzisă.

În spiritul acestei colaborări benefice pentru ambele părți, Sfântul Scaun a anunțat prin intermediul Radio Vatican că este “organismul observator și fondator” al Centrului wahhabit din Viena! Pentru că un veritabil dialog cere prezența măcar a încă unui vorbitor, agenția oficială Saudy Press Agency a răspuns remarcând importanța evenimentului pentru “introducerea islamului” în Europa, și “corijarea prejudecăților eronate care se ridică în calea islamului.”

Și când Sfantul Parinte Francisc mai adaugă că “Islamul veritabil se opune la toate formele de violență”, creștinii nu trebuie să se gândească la Nancy Pelosi și Jen Psaki, care spun despre Hamas că este o “organizație umanitară ce combate terorismul”, ci trebuie să deschidă larg ușa și să rostească cu toată convingerea: “Bine ai venit, islam!”. Adică, să facă ceea ce au făcut și până acum.

Cu siguranță, creștinii sirieni numai asta nu s-au gândit să spună atunci când jihadiștii wahhabiți și salafiști le ardeau casele și bisericile, îi jefuiau și alungau din locurile unde au trăit de milenii, le tăiau capetele și îi crucificau pe crucile înălțate în piețele orașelor siriene. Cei care n-au fost uciși și aruncați în gropile comune săpate în grabă, au fugit mulțumiți că au scăpat cu viață. Și-au părăsit țara și au ales calea bejeniei trans-continentale sub ochii indiferenți ai celor care, sub semnul crucii, activează pentru “corijarea prejudecăților eronate care se ridică în calea islamului”.

isis-crucifixion

Pentru că nimeni n-a considerat ceea ce s-a întâmplat drept “o reacție disproporționată”, ca să nu mai vorbim de “masacru” sau “genocid”, preceptele Coranului au fost puse în aplicare de către islamiști și în Irak, la Mossul. Purificarea religioasă s-a desfășurat sub deviza: “Vă convertiți, plătiți, fugiți sau muriți.” Cei care nu s-au convertit, cei care nu au fost uciși, au ales să fugă doar cu ce aveau pe ei. Zeci de mii de creștini au părăsit Mossul-ul. Purificarea religioasă și exodul creștinilor sunt acum în plină desfășurare.

“Este un apel vibrant și presant pe care îl lansăm” a scris într-o scrisoare deschisă monseniorul Georges Camoussa, arhiepiscopul siro-catolic de Mossul. El a cerut “comunității internaționale” să-și asume responsabilitatea față de comunitățile religioase și etnice din Irak. N-a ținut cont de un singur aspect: “comunitatea internațională” nu poate să facă două lucruri deodată, asa ca îl alege pe cel prioritar.  Este ocupată cu salvarea Hamas-ului și anchetarea “crimelor de război” comise de Israel; responsabil voluntar, înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului!

Și totuși, surprinzător pentru mulți, guvernul socialist francez a reacționat pozitiv la apelul de ajutor lansat de creștinii din Orientul Mijlociu. Laurent Fabius și Bernard Cazeneuve au exprimat disponibilitatea Franței de a acorda azil creștinilor refugiați, declarând într-un comunicat comun: “Suntem gata, dacă ei o doresc, să le facilităm primirea pe pământ francez cu titlul de azil.”

Cei doi miniștri și-au motivat hotărârea: “Ultimatumul lansat contra acestor comunități la Mossul, de către Califatul Islamic, este ultimul exemplu tragic al amenințării teribile pe care o reprezintă grupările jihadiste în Irak, dar și în Siria și în alte părți, pentru populațiile istorice care fac parte din această regiune”.

Când socialiștii sar în ajutorul creștinilor din Orient, reprezentanții Bisericii franceze lasă la o parte inaugurările de moschei și întâlnirile uzuale cu imamii francezi, și reacționează fratern. Cardinalul Philippe Barbarin – arhiepiscopul de Lyon – a arătat că hotărârea guvernului francez nu este atât de bună pe cât pare la prima vedere. El a spus: “Este totodată ceva bun din partea Franței, ceva generos, dar și dificil pentru că astfel vom accentua exodul și vom agrava situația”!

Prin urmare, dacă e să-l credem pe bunul cardinal, nu cei care îi alungă pe creștini accentuează exodul și agravează situația, ci aceia care îi primesc cu brațele deschise pe refugiați! Nu știu dacă Fabius și Cazeneuve se duc la biserică, dar cardinalul Barbarin nu e dus précis.

Pentru a nu fi înțeles greșit, înaltul prelat – cel în fața căruia imamul Marii Moschei din Lyon mărturisea: “Monseniore, îmi sunteți ca un frate” – a spus în continuare: “Este mai bine să pleci decât să fi ucis, evident, dar scopul nu este ca toată lumea să plece, ci să continue să rămână și să trăiască împreună”.

“Ca mieii cu lupii” – asta a uitat să adauge cardinalul Barbarin. Are totuși o scuză: s-a gândit ce bine ar fi dacă creștinii irakieni și sirieni ar înfiripa un “dialog inter religios și cultural” constructiv cu jihadiștii islamiști. Îl înțeleg! Dacă Sfântul Scaun și Arabia Saudită au putut, pe ăștia ce-i oprește să poată?

http://www.islamisation.fr/archive/2013/11/14/le-cardinal-tauran-s-inquiete-de-la-peur-de-l-islam-causee-p.html

 http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2014/07/29/97001-20140729FILWWW00066-il-faut-encourager-les-chretiens-a-vivre-en-en-irak-cardinal-barbarin.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: