Scrisoarea părintelui dominican irakian, Anis Hanna

Pk8ghy1

“După ce lunile sacre au trecut, omorâții pe păgâni acolo unde îi veți găsi. Capturații, asediații și pândiții pentru a-i prinde în capcană. Dacă, în sfârșit, se pocăiesc, se roagă și achită Zakat-ul, atunci lăsați-le cale liberă, pentru că  Allah este Iertător și Milostiv” – Coran, Sura 9, versetul 5

Ultimile vești primite în seara de 27 iulie de la părintele dominican irakian, Anis Hanna

 

Ce face Statul Islamic la Mossul?

Punerea în aplicare a noilor legi:

Luni 28 iulie 2014 este Aid el-Fitr (sărbătoarea sfârșitului postului), sfârșitul Ramadanului. Nu este un motiv de bucurie prea mare pentru locuitorii Mossul-ului, pentru că noile legi ale Statului Islamic vor fi aplicate fără ca oamenii să-și dea acordul.

Familiile musulmane părăsesc fără încetare orașul. Acești oameni povestesc ce se întâmplă în oraș. Un avocat care s-a ocupat de propietățile imobiliare ale arhiepiscopiei din Mossul nu și-a ascuns frica. El a povestit drama pe care o trăiesc locuitorii Mossul-ului, mai ales oamenii obișnuiți, moderații, intelectualii, avocații, medicii, oamenii de știință, profesorii etc.

În prezent, musulmanii din Mossul sunt toți de confesiune sunită, pentru că șiiții au fugit de frica de a nu fi masacrați de jihadiști. Creștinii au fost jefuiți și alungați. Suniții au fost informați de noile legi, informațiile provenind de la cartierul general al Statului Islamic, începând cu moscheile, locuri favorizate aflate în posesia Califatului.

Potrivit noilor legi, barbaților și femeilor li se va interzice să se îmbrace în stil occidental. Pantalonii sunt interziși, deasemenea și moda occidentală. Barbații se vor îmbrăca potrivit modei afgane cu o cămașă lungă până la genunchi și un sarwal (un fel de pijama). Vor trebui să-și lase barbă, să-și radă capul și mustățile.

În ceea ce privește femeile, care nu vor mai avea dreptul să lucreze în afara casei, ele vor trebui să se acopere din cap până în picioare. Și dacă vreo femeie vrea să plece de acasă, un bărbat din familia sa trebuie s-o însoțească, altfel nu are dreptul să-și părăsească locuința.

Magazinele de băuturi, saloanele de coafură, de înfrumusețare, magazinele de produse cosmetice sunt de acum interzise. Televiziunea nu mai poate difuza programe culturale sau comedii. Fără canale de televiziune, fără cântece și muzică, fără teatru și artiști, fără poeți. Pe scurt, arta este interzisă.

Nu există loc în Califatul din Mossul pentru artiști. Unul dintre prietenii mei din facultate, Wathig, a fost omorât împreună cu alte persoane pentru că lucra la un canal de televiziune din Mossul.

În plus, Statul Islamic a abolit sistemul judiciar din oraș. Singura lege este Șharia.

Și mai rău, căsătoriile forțate. Jihadiștii din Statul Islamic îi obligă pe locuitorii din Mossul să le dea fetele tinere. Părinții trebuie să se supună fără să pună întrebări; tinerelor fete nu li se cere acordul.

Locuitorii Mossul-ului, care i-au primit pe jihadiștii Statului Islamic la începutul lunii iunie, își mușcă acum buzele regretând situația impusă de combatanții islamului sunit, dintre care mulți sunt mercenari străini de țară. Nu este decât o altă față a Al-Qaeda.

Demolarea totală a lăcașelor de cult din Mossul

După ce au distrus statuia Sfintei Fecioare Maria, care domina Arhiepiscopia chaldeeană, teroriștii Statului Islamic au incendiat Arhiepiscopia creștinilor siriaco-catolici, împreună cu tot ce conținea. Au pus mâna pe frumoasa biserică siriaco-ortodoxă “Sfantul Ephrem”, și au transformat-o în moschee după ce au profanat-o și au jefuit-o de toate obiectele sacre. Au pus stăpânire pe mănăstirea sființilor martiri Bihnam și Sarah, și i-au alungat pe călugări. Aceștia au scăpat doar cu hainele de pe ei. Mănăstirea Sfântul Gheorghe din nordul Mossul-ului a fost ocupată și ea de teroriști. Se pare că mănăstirea chaldeeană a fost și ea distrusă.

Dar teroriștii nu s-au oprit aici. Ei au distrus deasemenea și moscheile șiite. Trei moschei șiite au fost distruse prin dinamitare. Și ce este foarte ciudat pentru locuitorii suniți ai Mossul-ului, este să-și vadă propriile lăcașe de cult demolate. Moscheea Nabi Yonis (o veche biserică), moscheea Nabi Girgis, moscheea Nabi Chit, moscheea imamului Salit, moscheea imamului Aoun Elddin, și altele.

Locuitorii suniți ai Mossul-ului, care i-au primit bine pe acești teroriști, crezând ca îi vor elibera de regimul șiit de la Bagdad, au început acum să regrete amarnic. Sunt martorii acțiunilor de neîngăduit ale teroriștilor islamiști în orașul lor.

Statul Islamic și cucerirea orașelor și satelor creștine din câmpia Mossul-ului

Statul Islamic a răspândit informații potrivit cărora  prima zi a sărbătorii Aid el-Fitr, 28 iulie 2014, va fi și cea a cuceririi orașelelor și satelor creștine din câmpia Mossul-ului. Printre acestea se afla și Qaracoche (45000 locuitori), Bartillah (între 20 și 30000 locuitori), Karemlesse (5000 locuitori), Tellesqif (8000 locuitori), Batnaya (5000 locuitori), Alqoch, și alte localități.

Evident, teama și frica stăpânesc toate aceste orașe. Locuitorii le-au părăsit pentru a găsi un refugiu provizoriu în Kurdistan. Arhiepiscopul siriaco-catolic din Qaracoche i-a informat pe locuitorii orașului printr-un comunicat. El și-a încurajat credincioșii să rămână în oraș, uniți în putere și speranță. El a denunțat răspândirea informațiilor false ce vizează distrugerea moralului locuitorilor din Qaracoche. El și-a exprimat recunoștința față de trupele miltare din Kurdistan, care au sosit pentru a proteja câmpia de inamic. Arhiepiscopul a regretat mult plecarea și fuga locuitorilor din orașul său. Dar el a lăsat libertatea de alegere pentru cei care vor să plece sau chiar să emigreze.

Situatia este foarte tensionată. Nimeni nu știe ce se va întâmpla mâine sau poimâine. Toată lumea trăiește cu frica în suflet. Locuitorii din Qaracoche au în memorie ploaia de obuze căzută asupra orașului în urmă cu o lună, în timpul atacului jihadiștilor Statului Islamic, umilințele îndurate de familiile creștine din Mossul, jefuirea lor și pierderile materiale.

Parintele Anis Hanna, 27 iulie 2014.

Scrisoarea a fost publicată pe platforma “Observatoire de l’islamisation”

http://www.islamisation.fr/archive/2014/07/27/exclusif-dernieres-nouvelles-de-la-region-de-mossoul-5418244.html

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: