Pentru creștini nu rămâne decât sabia

4016898252

Mossul, al doilea mare oraș al Irakului, a căzut sub talpa Califatului Islamic în luna iunie. Și cum jihadiștii islamiști suniți sunt adepții doctrinei salafiste – ce propovăduiește respectarea întocmai a codului de legi Șharia, adica a Coranului – Califul Abu Bakr Al- Baghdadi a emis o fatwa contra creștinilor din oraș.

Conform Coranului, creștinii din Mossul au trebuit să aleagă între: convertirea la islam, protecția (dhimmi) contra unei taxe substanțiale, sau “sabia” – adică moartea în cazul când rămâneau în Dar Al – Islam (teritoriul islamului). Creștinii nu au fost obligați să poarte o stea galbenă, dar casele lor au fost însemnate de către jihadiștii suniți cu litera N din alfabetul arab: N de la “Nasarah” (nazareean), termen cu care sunt desemnați creștinii în Coran. Se observă cu ușurință că jihadiștii au respectat întocmai prevederile legale, Coranul stipulând în Sura 9, versetul 29: “Luptați contra celor ce nu cred în Allah și în ziua Judecății de Apoi, care nu interzic ceea ce Allah și Profetul său au interzis, și care nu practică religia adevărului printre cei care au primit Cartea, până ce aceștia plătesc tributul cu propriile mâini, umilindu-se.”

Dacă i-ar mai putea vedea la treabă, respectatul revoluționar socialist algerian Ben Bella – cel care a spus memorabilele cuvinte “Arabii trebuie să fie! Și pentru a fi, trebuie ca ceilalți să nu fie!” – s-ar bucura nespus.

Vinerea trecută, jihadiștii i-au anunțat pe cei 50000 de creștini din Mossul – 10000 au părăsit orașul înainte de cucerirea lui – că până luni trebuie să plece altfel, spunea Califul, “nu va rămâne nimic pentru ei decât sabia”. Și luni, pentru a scăpa cu viață, creștinii au părăsit orașul, la ieșire fiind jefuiți de toate bunurile personale. Le-au fost confiscate și arse până și actele de indentitate. Nu toți au scăpat cu viață: calugării dominicani din Mossul au fost masacrați, murind ca niște martiri.

Nu cu mult timp în urmă, cardinalul Jean Louis Tauran – președintele Consiliului Pontifical pentru dialog inter-religios – deplângea nu soarta creștinilor trăitori în lumea musulmană ci, spunea el: “ignoranța oamenilor care sunt contra islamului”. Cardinalul explica: “Aceștia n-au deschis niciodată un Coran”. L-au deschis jihadiștii și pentru cardinalul Tauran. Se spune că Satana poate lua diverse înfățisări. E adevărat!

Toate bisericile din Mossul au fost arse. Au căzut pradă flăcărilor inclusiv Arhiepiscopia siriaco-catolică și catedrala Al-Taheera. Patriarhul caldeean Louis Sako remarca: “Pentru prima dată în istorie, Mossul este părăsit de creștinii săi.”

Eglise-de-1800-ans-brulee-a-Mossoul-Irak

Până în urmă cu câțiva ani, în Irak trăiau un milion de creștini – 3% din populația țării. Ei constituiau “motorul” civilizației irakiene. Creștini erau 40% dintre medicii irakieni. Procente asemănătoare se înregistrau și în alte categorii profesionale cu o înaltă pregatire intelectuală. Azi nu mai sunt nici 400000. Ținta preferată a atentatelor teroriste și a progromului jihadist, creștinii părăsesc Irakul.

Pus în fața exodului a sute de mii de creștini irakieni, Departamentul de Stat a luat poziție. A făcut-o prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Jen Psaki. Ca de obicei, ușor confuză, “Jen cea Utilă” a condamnat actele jihadiștilor “contrare spiritului de toleranță și de coexistență pașnică a islamului”. Uimitor a fost că Jen Psaki n-a declarat, cum a făcut-o în cazul Hamas-ului, că Abu Bakr Al- Baghdadi luptă împotriva terorismului. Cardinalul Jean Louis Tauran și-a găsit perechea: socialista Jen Psaki.

Media internațională tratează și ea cu toată discreția actele de barbarie cărora le-au căzut victime creștinii din Mossul. Cu aceeași discreție cu care a tratat prigonirea și masacrarea creștinilor sirieni de către aceeași jihadiști. O tragedie nu este mediatizată decât dacă după ce au fost agresori, palestinienii devin victime.

Ca o reacție necesară la indiferența afișată de liderii politici ai lumii civilizate și de mass-media internațională, 64 de personalități mondiale, printre care 7 câștigători ai Premiului Nobel, s-au simțit datoare să protesteze. Filozofi, scriitori, istorici, academicieni, ziariști, magistrați, actori, regizori, scenariști, muzicieni,rapperi, politicieni, arhiepiscopi și teologi, directori de organisme internaționale și diplomați, au cerut Organizației Națiunilor Unite și guvernelor din întreaga lume să ia măsuri urgente pentru instituirea unui embargo militar sever împotriva …Israelului. Sezonul de vânătoare la creștini poate, așadar, continua.

http://www.theguardian.com/world/2014/jul/18/arms-trade-israel-attack-gaza

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: