Țarul colecționează ouă Fabergé și cutii negre

Art-Fabergé-Eggs-5

“Da. Salvatorii, forțele de securitate, unde și dacă au văzut un portofel, l-au băgat în buzunar. Sunt și ei oameni. Asta-i țara în care trăim. Au niște salarii de mizerie.

-Investigați și cazurile de furt?

-Ei, hai! Firește că nu!”

Nu este vorba despre ce s-a întâmplat la locul prăbușirii zborului MH-17, și nici de “salvatorii” ruși veniți să “securizeze” locul dezastrului. Nu! Aceasta a fost explicația dată la sediul Procuraturii Generale din Moscova, de procurorul Vladimir Kalciuk, rudelor victimelor atentatului terorist de la Teatrul Dubrovka. Atunci, în 2002, în urma intervenției forțelor anti-teroriste de elită – Forțele Alfa – ale FSB-ului, 130 de ostatici și-au pierdut viața. Victimile au fost jefuite de către membri forțelor anti-tero, în timpul intervenției de salvare și al evacuării teatrului. Apoi, ostaticii gazați au fost “depozitați” în niște autobuze, și duși la spitalele din Moscova. Autoritățile ruse au refuzat să pună la dispoziția medicilor antidotul necesar, astfel încât 130 de oameni au murit. Russia Today!

Rudele victimelor au dat în judecată statul rus la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Instanța de la Strasbourg a obligat Rusia să le plătească despăgubiri de peste un milion de euro. Nu-i rău! În Rusia, sub Putin, la fel ca pe vremea lui Ivan cel Groaznic și Stalin, viața unui om nu valorează nici cât un capăt de ață. Nu va valora nimic nici sub urmașii lui Putin!

Știu asta și cei care au fost la Beslan, unde 333 de nevinovați – 196 au fost copii – s-au înfrățit în moarte cu teroriștii ceceni datorită trupele “anti-tero” care, la ordin, au deschis focul asupra școlii cu aruncătoare de flăcări, lansatoare de grenade și tancuri! În Rusia, un astfel de ordin nu vine decât de la Kremlin.

Știu cât face o viață de om și sătenii din localitatea cecenă Novaia Kataiama, care au primit vizita soldaților ruși din sălbatica Brigadă 205. Femeile au fost violate, bătrânii au fost puși să danseze până când n-au mai putut s-o facă. Au fost împușcați pentru asta. Pe butucii de lemn din piața satului, rușii au decapitat, au tăiat brațe și picioare. Au fost spintecate pântece, ca să fie adăpostite capete. În noaptea aceea, 51 de săteni au aflat în felul acesta, prea târziu, cât valorează. Și nu au fost singurii. În schimb, cecenii au învățat de la ruși, atunci când își răscumpărau rudele ucise pentru a le înmormânta, că mort valorezi mai mult. Între 1000 și 3000 de dolari. Cu atât își vindeau “marfa” cei care purtau uniforma armatei ruse și la gât coliere din pavilioane de urechi tăiate. Nu, nu s-a scris despre asta în Pravda, New York Times, The Guardian, Le Monde sau Der Spiegel, și nu s-a pomenit nimic la CNN, BBC, EuroNews, France 2 sau  Pro TV.

A aflat cât valorează viața unor oameni, de data asta ruși, și cunoscutul prezentator Larry King. Chiar de la invitatul său: țarul Putin. Cu un surâs în colțul gurii, acesta i-a răspuns vedetei media care-l întrebase despre soarta submarinului Kursk: “S-a scufundat, ce să-i faci?” Sau cum spunea Andropov – șef al KGB-ului și Secretar General al Partidului – într-una din poeziile sale: “Oamenii, niște râme, trăiesc și apoi se duc”.

Puskin, Dostoievski, Tolstoi, Gorki, Bulgakov, Aivazovski, Repin, Ceaikovsky, Stravinsky, Baletul rus. Marea cultură rusă! Spiritul rus! Nemuritorul suflet slav! Meravigliosa! Merveilleux! Wunderbar! Wonderful!

Ronald Reagan -monstrul, George Bush – prostul, închisorile secrete CIA, Guantanamo, liderii Al-Qaeda torturați cu rock și porno, drone ucigașe. Barbarii de americani! Go Home USA!

Colonialiștii israelieni, sioniștii israelieni, Beniamin Netanyahu – criminal, ONU rezoluție anti-Israel, UNESCO rezoluție anti-Israel, boicot anti-Israel, Gaza-Gulag. Israel Apartheid! Israel Asasin!

Da, cei care latră rabic la americani și israelieni, la imperialiști și la cei care “calcă în picioare drepturile omului”, au aflat acum stupefiați că rușii nu sunt Dostoievski, Tolstoi, Matrioșka și Kalinka. Și tac nemulțumiți ideologic. Cu excepția Parisului – unde musulmanii și “radicalii de stânga” îi aleargă pe jandarmii francezi, strigând “Moarte evreilor”, străzile și bulevardele marilor orașe europene sunt goale. Nimeni nu protestează! Din păcate, nu americanii au apăsat pe butonul de lansare a rachetei. Numai atunci viața oamenilor ar fi fost neprețuită.

Reacționează însă unii dintre liderii lor politici. Înfuriat, premierul olandez Mark Rutte i-a acordat lui Putin o “ultimă șansă”. Încă una! David Cameron a căzut de acord cu el și a declarat că UE “trebuie să-și reconsidere abordarea față de Rusia”. Ponta tace, iar Dușa vorbește cu extratereștrii. Și UE? “Cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin au solicitat sâmbătă, în cursul unei convorbiri telefonice, ca ancheta privind cauzele prăbușirii avionului malaezian în zona de conflict din estul Ucrainei să fie efectuată de Organizația Internaționala a Aviației Civile (ICAO).” UE a căzut de acord cu Putin!

MH17-rebels

În timpul ăsta, beți, mascați și înarmați până în dinți, criminalii ruși care au doborât zborul MH-17, au securizat locul dezastrului și au participat, așa cum numai ei știu să o facă, la “cercetările” epavei și la “recuperarea” cadavrelor victimelor. În buna tradiție a “salvatorilor” ruși (după cum i-a botezat procurorul Kalciuk), întâi au omorât și apoi au jefuit morții! 295 de victime, 88 de copii! Au răscolit bagajele și au luat tot ce era de valoare. Au târât cadavrele și le-au aruncat grămadă, așa cum, la Moscova, tovarăsii lor i-au buzunărit, târât și aruncat pe ostaticii neputincioși. S-au conformat devizei salvatorilor ruși: “Întâi omoară, pe urmă jefuiește!”. Nu, nu sunt niște barbari sălbatici! Sunt și ei oameni. Au doar niște salarii de mizerie. Marea cultură rusă!

Au luat cutiile negre ale avionului și le-au trimis la Moscova. În zilele noastre, Kremlinul nu colecționează numai ouă Fabergé, ci și “cutii negre”. Le are și pe cele ale Tupolevului polonez, care a fost prăbușit la Smolensk. Cu tot cu conducerea Poloniei! Nu le-a înapoiat nici până acum – caz unic în istoria dezastrelor aviatice. Nu le va înapoia nici pe acestea. Nu că Moscova ar vrea să ascundă vreo vină, dar Smolensk-ul nu mai trebuie să fie un caz unic.

Ce se va întampla în continuare? – vor întreba unii pe cât de naivi pe atât de curioși.

“S-a prăbușit, ce să-i faci?” – va răspunde Putin când o vedetă media va îndrăzni, respectuoasă, să-l intervieveze.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: