Țara nu te vrea prost, te vrea student

bacalaureat-2011

“Creierul este un organ oarecum indispensabil capului” – panseu la BAC

Anul acesta, în Franța, rata de succes la BAC a pulverizat toate recordurile. Atingând 87,9%, ea a fost cu 3,7% mai mare decât în 2013, care a fost considerat totuși, în ciuda “numelui”, un an pe cât de norocos, pe atât de fast. Învățământul francez “duduie”. Că bine spunea cineva: “Franța accelerează cu trei frâne de mână trase: guvernul, sindicatele și educația națională”. Noi nu ne aflăm în situația aceasta.

În ziarul “Le Monde”, un profesor declara că este mândru de elevii lui: mulți nu au venit deloc la școală, rezultatele obținute la puținele testări au fost catastrofale, dar au luat, cu toții, BAC-ul! În general, în Franța, majoritatea profesorilor sunt în aceeași plăcută situație: sunt mândri de elevii lor. Învățământul francez abdică. Îi va urma Franța.

La noi, rata de promovare a fost de doar 59,22%, cu peste 3% mai mare decât anul trecut, dar mult sub cea franceză. Elevii români nu au nici o vină, pot și știu la fel de mult ca elevii francezi, numai că Franța ni l-a trimis nouă pe Daniel Funeriu. Acesta poartă toată responsabilitatea! Din cauza lui, de la o rată de promovabilitate de 80%, am ajuns în scurt timp la 44,47%, cel mai slab procent din istoria României. Și asta tocmai atunci când alergam “cap la cap” cu francezii. I-am fi învins précis la potou. Nu ne lipsea nimic: aveam și doctrina “Garantat Vanghelie”, care a emanat-o pe Abramburica, aveam și Corina “Standford” Dumitrescu. Îl avem acum pe Ponta și Pricopie. Prea târziu, ne-au “potcovit” francezii cu Funeriu, și au câștigat.

Din fericire situația s-a schimbat în bine, și nu e decât începutul. Vor urma și alte “curse”. Ministrul Pricopie declară că elevii picați anul acesta vor fi sprijiniți să obțină performanța în viitor. Ca “poneii” să nu mai rateze BAC-ul la nesfârșit, guvernul a introdus și a treia sesiune. La anul o va introduce pe a patra și, dacă e cazul, pe a cincea. Mai bine ar scoate camerele de luat vederi, și asta pentru că universitățile au nevoie de câți mai mulți studenți…cât mai repede. Să nu uit: sa desființeze și DNA –ul! E un jocheu mult prea greu, deși pune bine șaua pe ei.

Același Pricopie a declarat înaintea BAC-ului că în următorii ani România trebuie să-și dubleze numărul de absolvenți de studii superioare. Trebuie! Țara nu te mai vrea prost, te vrea student. Chiar prost de ești, fă-o pentru țară!

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: