Barack Obama, ocrotitorul Hamas – membru asociat al UE

Obama-change-he-can-believe-in

Masivul atac cu rachete lansat recent asupra Israelului de organizația teroristă Hamas, a constituit o surpriză pentru mulți, nu și pentru statul major al armatei israeliene. Și asta pentru că teroriștii nu au folosit doar rachetele artizanale, de fabricație proprie, care loveau zilnic localitățile israeliene din apropierea Fâșiei Gaza, ci și rachete siriene cu rază medie de acțiune, Khaibar M-302 și M-75.

Localitatea Hadera – situată la nord de Tel-Aviv – a fost atinsă de o rachetă Khaibar M-302, deși se afla la 116 km depărtare de Fâșia Gaza, locul lansării. Au mai fost lovite: Tel-Aviv, Ierusalim și portul orașului Haifa, situat în nordul Israelului! Câteva explozii puternice au fost semnalate la Tel-Aviv, dar sistemul de apărare anti-rachetă “Domul de Fier”, s-a dovedit aproape impenetrabil, multe din rachetele lansate de teroriști fiind doborâte. Conform declarației unui ofițer al Țsahal, citat de corespondentul ziarului Al Mayadeen, jihadiștii Hamasului au atacat și avioanele de luptă israeliene, folosind împotriva acestora lansatoare anti-aeriene rusești de tip Strela și Igla.

Sub protecția anonimatului, un responsabil Hamas a declarat că organizația sa și-a demonstrat capacitatea de a lovi orice localitate importantă din Israel, Hamas sperând să oblige astfel partea israeliană să accepte negocierea unei încetări a focului în condițiile acordului din anul 2012. Atunci Israelul a răspuns atacurilor teroriștilor Hamas, declanșând o puternică ofensivă contra Fâșiei Gaza. Numai presiunea politică a “comunității internaționale” și intervenția președintelui egiptean Mohamed Morsi, care și-a trimis primul ministru în Gaza, a obligat atunci Israelul, ca în loc să dea lovitura de grație jihadiștilor suniți, să încheie un armistițiu cu aceștia.

Din păcate pentru el, Hamas (Frăția Musulmană din Gaza) și-a pierdut sprijinul “fratelui” mai mare – Frăția Musulmană din Egipt. Actualul președinte al Egiptului ( Abdel Fatah Al-Sisi) a profitat, pe vremea când era șeful armatei, de cea mai mare manifestație de protest din istorie (20 de milioane de oameni) și l-a înlăturat de la putere pe Mohamed Morsi și pe fanaticii săi susținători – fundamentaliștii wahhabiți din Frăția Musulmană. A reușit aceasta cu toată opoziția Administrației Obama, sunitul de la Casa Albă dovedindu-se un înverșunat susținător al Fraților Musulmani. Va fi greu de uitat gestul făcut atunci de ambasadoarea Statelor Unite la Cairo, Anne Patterson, care “l-a rugat” pe patriarhul Bisericii Copte, Teodor, să le ceară creștinilor copți să nu se alăture uriașelor manifestații de protest declanșate contra lui Mohamed Morsi și a Frăției Musulmane!

Președintele Abdel Fatah Al-Sisi s-a ferit să se implice în medierea conflictului actual, mulțumindu-se să deschidă doar un singur punct de frontieră cu Gaza, cel de la Rafah, pentru a permite intrarea în Egipt a palestinienilor răniți.

Dacă a pierdut sprijinul Egiptului, Hamas-ul și l-a păstrat pe cel al Administrației Obama. Pe 11 iulie, Barack Hussein i-a transmis lui Beniamin Netanyahu “disponibilitatea de a facilita o încetare a focului între Israel și Hamas”, inclusiv revenirea la acordul de încetare a focului din 2012. Într-o conversație telefonică cu primul ministru israelian, Barack Hussein și-a exprimat “teama că ar exista riscul escaladării conflictului”. Tradus din limbajul diplomatic, “riscul escaladării conflictului” înseamnă că există riscul “desființării totale a filialei Al-Qaeda din Gaza”.

nobody-is-suffering-more-than-the-palestinian-people-obama-quote

Ceea ce pentru islamofilul și anti-israelianul de la Casa Albă, este de neconceput! Și asta deoarece, după ce a contribuit decisiv la ocuparea Libiei de către grupările afiliate Al-Qaeda, la răsturnarea lui Hosni Mubarak și la sprijinirea necondiționată a fundamentaliștilor suniți din Frăția Musulmană, la ocuparea unei mari părți a Siriei și Irakului de către Califatul Islamic condus de Abu Bakr Al-Baghdadi, Obama nu va accepta ca jihadiștii islamiști – posibilă viitoare avangardă a Califatului Islamic – ce stau ca un cuțit în coasta Israelului, să fie desființati. Și-ar contrazice propria doctrină: “Fă din restul lumii cel mai periculos loc cu putință”.

Așa se explică de ce “responsabilul Hamas” și Barack Obama sunt pe aceeași lungime de undă. Amândoi vorbesc de “încetarea focului”, în baza unui regulament ad-hoc ce stabilește dreptul Hamasului de a ataca, și dreptul Israelului de a privi cum se oprește meciul, atunci când e rândul lui să atace.

În aceste condiții, n-ar trebui să mai mire pe nimeni că Jen Psaki – purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat – declara cu o nonșalanță patologică, imediat după răpirea și asasinarea de către Hamas a celor trei adolescenți israelieni: “Organizația pentru Eliberarea Palestinei și Hamas fac totul pentru a combate terorismul”! În timp ce “Jen cea Utilă” rostea aceste vorbe, Mohammad Nazal – șeful Hamas – considera uciderea celor trei tineri drept “o acțiune eroică, o mare reușită, și un eveniment important pentru poporul palestinian”!

În ceea ce-l privește pe Beniamin Netanyahu, acesta a exclus o încetare imediată a ostilităților. El a spus: “În acest moment nu vorbim cu nimeni despre încetarea focului. Nu este pe ordinea de zi”. Ministrul Apărării, Moshe Yaalon, l-a completat: “Rezultatele obținute de Țsahal sunt până în acest moment semnificative. Noi vom continua să atacăm Hamas-ul și celelalte organizații teroriste”.

În ciuda puternicei riposte israeliene – peste 800 de raiduri aeriene, 120 de rampe de lansare și 60 de alte obiective Hamas distruse – Hamas a lansat asupra Israelului (miercuri și joi) 100 de rachete. În total, 220 de proiectile au atins teritoriul israelian de la începerea ostilităților.

Dacă Washington-ul urmează cu consecvență linia trasată în ultimii șase ani, Uniunea Europeană se arată mai puțin “pro palestiniană” ca în alte ocazii. În timp ce, incredibil(!),  François Hollande și David Cameron au condamnat atacul Hamas asupra Israelului, ceilalți lideri europeni s-au mulțumit să îndemne “la reținere”  cele două părți aflate în conflict. Se pare că miile de jihadiști plecați din Europa occidentală pentru a participa la jihadul sirian, înrolați în rândurile lui Jabhat Al-Nosra și ale Califatului Islamic, au înlăturat puțin “albeața” ce acoperă ochii liderilor occidentali, îndemnându-i să vadă în Hamas ceea ce această grupare este de la înființarea ei: o amenințare jihadistă.

Reținerea Uniunii Europene în a condamna, ca altădată, “acțiunile disproporționate” ale Israelului, este legată și de implicarea UE în scandalul legat de finanțarea Autorității Palestiniene. Ziarul The Sunday Times a intrat anul trecut în posesia unui raport secret al Curții de Conturi a Uniunii Europene. Potrivit raportului, 2,3 miliarde de euro au fost transferați, între 2008-2012, de către Bruxelles Autorității Palestiniene și Hamas, fără să fie luată vreo măsură elementară de control a modului cum ei sunt cheltuiți! Și asta s-a făcut, precizează raportul, în ciuda faptului că este foarte cunoscută corupția endemică ce caracterizează Autoritatea Palestiniană și Hamas-ul. Aceasta explică și “misterul” existenței celor 1200 de milionari (în dolari) din Gaza, la o populație de 1,6 milioane de locuitori, în timp ce în Franța sunt 2600 de milionari la 65 milioane de locuitori!

Mai transparentă decât UE, Autoritatea Palestiniană a recunoscut în 2012 că a transferat către Hamas, în ultimii cinci ani, șapte miliarde de dolari! Fatah Ahmed Assaf, purtătorul de cuvânt al Autorității, a declarat atunci că “Ramallah plătește salariile celor 80000 de “funcționari” Hamas”. A se citi “Bruxelles plătește salariile…”.  Și de ce nu? Doar Hamas și Fatah sunt, incognito, membri asociați ai UE.

Este de notorietate și faptul că UE plătește de ani de zile (i se alătură Turcia, Qatar și…Statele Unite) nu numai salariile sutelor de mii de “funcționari” ai Autorității Palestiniene și ai Hamas, dar și pensiile teroriștilor retrași, precum și salariile (!) acordate de către Autoritatea Palestiniană celor 5500 de teroriști palestinieni deținuți în închisorile israeliene! Familiile teroriștilor primesc sumele cuvenite în funcție de durata pedepsei acestora: 3 ani condamnare – 250 lire sterline/lună, peste 30 de ani – 2140 lire sterline/lună!

Principiul este simplu: ai omorât mai mulți evrei, UE îți dă un salariu mai mare!

“Moderatul” Mahmoud Abbas – “președintele statului Palestinian”, dupa cum l-a numit recent mai noul său prieten, Papa Francisc – nu a putut rămâne impasibil atunci cand djahizii Hamasului se acopereau de glorie în lupta cu “colonialiștii” israelieni. Moderația și diplomatia sunt străine jihadului. Prin urmare, el a declarat că Jihadul Islamic și Hamas sunt “frații de arme ai Autorității Palestiniene”, cei câteva sute de combatanți ai Fatah-ului ce luptă alături de jihadiștii din Gaza fiind cea mai bună dovadă că declarațile sale nu sunt doar retorice.

Impresionată de numărul victimelor din Gaza – Hamas folosind și de data aceasta “scuturile umane” – organizația Human Rights Watch a cerut Israelului “să se abțină de la orice atac dacă pierderile civile anticipate sunt disproporționate”. Acest lucru nu se va întâmpla, deoarece rezistența teroriștilor Hamas nu a scăzut în intensitate, dimpotrivă. Tirurile lor au vizat și centrala nucleară de la Dimona, analiștii remarcând că Hamasul se angajează în escaladarea conflictului pentru a determina Israelul să se lanseze într-o operațiune terestră. Remarc, cu toată obiectivitatea, că banii “sponsorilor” nu au fost “sifonați” în întregime, ci au fost folosiți în mare parte de către teroriști “în interesul comunității”. O dovedește achiziționarea rachetele Khaibar M-302 și lansatoarele anti-aeriene Strela și Igla.

1354995043-hamas-chief-khaled-meshaal-in-gaza-city-for-25th-anniversary-of-hamas_1664838

Mai importantă însă decât rachetele, lansatoarele și fanatismul membrilor săi, rămâne pentru Hamas certitudinea că Barack Obama îi va acorda, în continuare, sprijinul necesar.

Așa că, indiferent de ce se va întâmpla “pe teren” în perioada imediat următoare, indiferent dacă Israelul va declanșa sau nu o ofensivă terestră, care se va bucura sau nu de succes, un lucru pare sigur: viitorul în Gaza are un nume, Hamas. Pentru că Ocrotitorul său stă în Biroul Oval, la Casa Albă. Și în jurul lui, umăr lângă umăr, nevăzuți dar mereu prezenți, stau mentorii, sfătuitorii și prietenii apropiați, cei care nu și-au ascuns niciodată sentimentele de “dragoste” pustiitoare nutrite față de Israel: Rashid Khalidi, Khalid Al-Mansour, Bill Ayers și Samantha Power.

 

http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/news/world_news/Middle_East/article1326858.ece

http://inliniedreapta.net/taxa-de-protectie-functionarilor-palestinieni/

http://jssnews.com/2012/03/24/ou-sont-passe-les-7-milliards-donnes-a-gaza/

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: