Uciderea evreilor este terorism? Nu, anti-apartheid!

11

Trupurile lui Eyal Yfrach (19 ani), Naftali Fraenkel (16 ani) și Gil-ad Shaar (16 ani), adolescenții israelieni răpiți pe 12 iunie, au fost găsite luni în apropierea localității Halhul–districtul Hebron. Au fost ucisi la scurt timp după ce s-au urcat (făceau auto-stopul) în mașina în care se aflau cei doi teroriști ai grupării Hamas: Amer Abu Aysha și Marwan Kawasme.

Realizând că Hyundai-ul în care se aflau nu este un vehicul israelian, unul dintre tineri a apelat de pe telefonul mobil numărul de urgență al poliției. Era ora 22.25. A reușit să șoptească de mai multe ori: „Am fost răpiți”. Legătura telefonică s-a întrerupt după două minute. Ofițerul de poliție a încercat de opt ori s-o reia, dar nimeni nu i-a răspuns. Părea doar unul dintre multele apeluri de ajutor false, făcute de palestinieni pentru a deruta poliția israeliană; de data aceasta nu a fost cazul.

Căutarea băieților n-a început decât după ora 3 – ora la care tatăl lui Gil-ad Shaar a alertat poliția. Este sigur acum că în momentul acela cei trei adolescenți erau deja morți. Teroriștii au realizat că unul dintre cei răpiți a dat alarma și au deschis focul asupra lor. Tinerii au fost străpunși de opt gloanțe. Trupurile lor au fost transferate în altă mașină (ulterior incendiată) și îngropate în grabă pe un teren ce aparținea familie Kawasme.

Asta se știe acum. Nu se știa însă nimic din toate acestea pe 12 iunie și în zilele următoare, atunci când armata israeliană a declanșat o serie de operațiuni speciale pentru găsirea adolescenților. Au fost cercetate mii de locuințe în Iudeea-Samaria, au fost descoperite tuneluri secrete și depozite de arme. Au fost arestați sute de responsabili Hamas.

În timpul acesta în Cisiordania, teritoriul stăpânit de Autoritatea Palestiniană, era sărbătoare! Gospodinele împărțeau bomboane și prăjituri, iar cofetarii torturi ornate cu o mână cu trei degete ridicate victorios! Pe prima pagină a ziarului organizației moderate Fatah, 3 șoareci cu steaua lui David pe ei se zbăteau în cârligul undiței! Pe străzi, palestinienii – de la copii la cei maturi – se fotografiau fericiți ridicând trei degete!

Palestinians-celebrate-kidnapping-with-cake1-500x526

3 degete

Nu era exact ca pe 9 septembrie 2001, când palestinienii au ieșit din case cu sutele de mii să-și danseze și să-și urle fericirea că „Turnurile lui Satan” s-au prăbușit sub loviturile lui Osama Bin Laden, dar un sentiment general de bucurie se făcea simțit peste tot. Normal, nu muriseră 3000 de americani, fuseseră răpiți trei adolescenți evrei.

După ce Shin Bet (Serviciul intern de securitate) a făcut publice numele celor suspectați că ar fi autorii răpirii, mama lui Amer Abu Aysha a spus ceea ce în astfel de situații spune orice mamă palestiniană: „dacă fiul meu a luat parte la răpire, sunt mândră de el”.

La fel de mândre au fost și mamele celor doi tineri palestinieni (membri ai Frontului Popular de Eliberare a Palestinei), care au căsăpit cu cuțitele familia Fogel în seara zilei de 11 martie 2011. De la tată și mamă până la cei trei copii în varstă de 3 luni, 4 ani și 11 ani!

Cum la fel de mândră a fost și mama lui Abdullah Abu Kabita, cel care pe 5 octombrie anul trecut a încercat să-i taie gâtul cu cuțitul lui Noam Glick, o fetiță de 9 ani! A reușit doar s-o rănească foarte grav.

Asta se numeste în limbajul media, al ONU, UNICEF, UNESCO, și al altor organisme și organe internaționale: lupta de eliberare a poporului palestinian de sub apartheidul israelian!

ONU și UNICEF sunt cele ce finanțează oengeurile palestiniene, care-i învață pe cei mici să cînte în spectacolele publice: „Nu fuma, mai bine împușcă evrei”. Educația viitorilor „teroriști discriminați” se face încă din grădiniță. Anti-semitism? Nu, anti-apartheid!

Pentru a atrage atenția lumii întregi și a sensibiliza unele conștiințe, mamele celor trei băieți au fost săptămâna trecută la Geneva, în fața Consiliulul pentru Drepturile Omului al ONU. Ăla cu Mauritania vice-președinte și Rusia, China, Cuba, Arabia Saudită și Algeria, membri! Nu e o glumă!

Nu știau că vor cere ajutor tocmai de la unii dintre protectorii și finanțatorii răpitorilor! Mesajul transmis de ele în fața „onorabilei adunări” a fost că astfel de acțiuni fac un deserviciu păcii și constituie un atac asupra a tot ceea ce drepturile omului apără. După ce l-au transmis, au fost interogate, insultate și umilite! Au aflat că evreii nu au drepturi la Consiliul pentru Drepturile Omului!

Media internațională a trecut sub tăcere toate aceste lucruri. Acum, când Beniamin Netanyahu a declarat că „au fost răpiți și asasinați cu sânge rece de animale cu formă umană”, s-a trezit! Doar nu mai este vorba de ce au făcut palestinienii, ci de ceea ce au de gând să le facă evreii. Și la așa ceva e nevoie de o reacție generală, nu ca în cazul: „sunt mândră de el”, bomboane, torturi, trei degete ridicate triumfător sau „mai bine împușcă evrei”.

Așa că media internațională s-a apucat să numere de zor arestații Hamas, casele scociorâte și pe cei 5 palestinienii care, împotrivindu-se, au fost uciși în cursul căutarilor. „Tonomatele” tânguiesc profetic despre niște viitoare si utopice represalii etnice îndreptate împotriva pe cât de nefericitei pe atât de pașnicei minorități palestiniene.

Se fac apeluri internaționale ca guvernul israelian să se abțină de la acte de răzbunare. În schimb, palestinienii pot sa ucidă liniștiți. Cât de curând este posibil ca Husseinul de la Casa Albă să-i ceară lui Netanyahu ca, în semn de bunăvoință, să mai elibereze vreo câteva zeci sau sute de teroriști periculoși. Așa cum a făcut-o el, de curând, atunci când a eliberat 5 lideri Al-Qaeda în schimbul unuia ce a dezertat la câteva zile după ce a ajuns în Afganistan!

Cu siguranță însă că ucigașii și complicii lor vor fi aspru pedepsiți, iar organizația teroristă Hamas va avea parte de o ripostă extrem de dură. Și asta indiferent de ce va face sau spune „comunitatea internațională”, care a uitat sau nu știe cuvintele lui Golda Meir: „Prefer reproșurile voastre, condoleanțelor voastre”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: